2024. 10. 01. Kedd Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

ENSZ-főtitkár: Tényleges humanitárius tűzszünetre van szükség a Gázai övezetben

Tényleges humanitárius tűzszünetre szólította fel a feleket a Gázai övezetben António Guterres ENSZ-főtitkár az X-en közzétett szerda éjjeli bejegyzésében.

  • ENSZ-főtitkár: Tényleges humanitárius tűzszünetre van szükség a Gázai övezetben

"Tárgyalások folynak a szünet meghosszabbításáról - amit határozottan üdvözlünk -, de valódi humanitárius tűzszünetre van szükség" - közölte az ENSZ-főtitkár.

A tűzszünetet pár perccel csütörtök reggeli lejárta előtt egy újabb nappal sikerült meghosszabbítania Izraelnek és a Hamásznak, aminek köszönhetően újabb túszok szabadulhatnak, és további segély érkezhet az ostromlott Gázai övezetbe.

"Az elmúlt napokban a megszállt palesztin területeken lévő emberek és Izrael népe végre meglátta a remény és az emberség fényét a nagy sötétségben" - írta Guterres.

Elmondása szerint azonban az övezetbe érkező segélyek mértéke továbbra is teljesen elégtelen a több mint kétmillió ember szükségleteinek kielégítésére.

Az ENSZ-főtitkár a civilek, köztük az ENSZ munkatársainak védelmére is felszólította a szemben álló feleket.

Korábban az ENSZ Biztonsági Tanácsában Izrael újfent elutasította a gázai háború tartós tűzszünetére vonatkozó felhívásokat.

"Bárki, aki támogatja a tűzszünetet, alapvetően a Hamász rémuralmának előretörését támogatja Gázában" - mondta Gilad Erdan izraeli ENSZ-nagykövet szerdán, aki korábban lemondásra is felszólította már az ENSZ-főtitkárt a gázai konfliktussal kapcsolatos egyik nyilatkozata miatt.

"A Hamász nyilvánosan kijelentette, hogy amíg Izrael meg nem semmisül, újra és újra meg fogja ismételni az október 7-ei terrortámadást. Hogyan reagálnának és hogyan védenék meg állampolgáraikat egy ilyen egyértelmű fenyegetéstől? Tűzszünettel?" - tette fel a kérdést Erdan az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerdai ülésén.

Azt is kijelentette, hogy az erőszak csak akkor érhet véget, ha a Hamász átadja a túszokat és az október 7-i támadás elkövetőit Izraelnek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Tisza Párt az 56-os lyukas zászlót választotta jelképének + videó

A Tisza Párt az 56-os lyukas zászlót választotta jelképének + videó

Lyukas zászló lett a TISZA Párt jelképe. Deutsch Tamás pedig az összes EP-képviselőnek levelet írt Magyar Péter Ötkertes botrányáról. A Napi Aktuálisban Nagy Attila Tibor politikai elemző és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője vitatkoztak közéleti témákról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Irán megtámadta Izraelt + videók

Irán megtámadta Izraelt + videók

A Napi Aktuálisban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Breuer Péter Közel-Kelet-szakértő, valamint Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő és Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő élőben elemezték az eseményeket.
Fegyveres támadásban többen meghaltak Tel-Avivban

Fegyveres támadásban többen meghaltak Tel-Avivban

Fegyveresek járókelőkre nyitottak tüzet kedden Tel-Aviv Jaffa kerületében kedden, az izraeli rendőrség első hivatalos közlései szerint a feltételezett terrortámadásban négyen életüket vesztették és heten megsebesültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!