2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Ennyi menekült még sosem volt

2015. október 1., csütörtök 10:14, frissítve: csütörtök 16:35

Soha ennyi menekült nem éjszakázott egyszerre Salzburgban – mondta a helyszínről csütörtökön a Hír TV tudósítója.

Noha 2500 menekült maradt éjszakára az osztrák városban, ez nem látszik, sokakat a pályaudvar mélygarázsában helyeztek el, ami egyébként megtelt. Az elszállítás folyamatos, tegnap például 348 migránst vittek át Németországba, úgy, hogy a kettő helyett csak egy vonat ment át Ausztriából a nap folyamán.

A német és osztrák oldal között megbénult a forgalom, nem jár az S-bahn, a határt jelentő hídon áthaladó buszokat tüzetesen átvizsgálják, ha migránst találnak rajta, a gyűjtőponthoz viszik, már a német oldalon, számolt be róla tudósítónk reggel 10 órakor.

Egyre türelmetlenebbek

Nem járnak a vonatok és a HÉV sem az osztrák Salzburg, valamint a németországi Freilassing városa között, ami egyre nagyobb türelmetlenséget kezd okozni, főleg azért, mert a közúti közlekedést is lassítja az, hogy visszavezették a németek a határellenőrzést. Sokan ingáznak e két határváros között, többnyire dolgozni, vásárolni járnak át az emberek Ausztriából. A német oldalon nagy bevételkiesést okoz a boltoknak a menekültválság. A freilassingi polgármester ezért találkozóra hívta Angela Merkelt a témában, a kancellár pedig türelmet kért a városvezetőtől. Pontos adatokat csak néhány nap múlva tesznek közzé, de valahol 170 és 270 ezer közé tehető a Németországba érkezett migránsok száma, jelentette tudósítónk 12 órakor.


Komikus helyzeteket is szül a migránsválság a passaui pályaudvaron, egy szaúdi férfit menekültnek néztek – ez történt tegnap.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!