2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Emlőrák: mérföldkőnek számító felfedezést tettek

2016. május 3., kedd 08:20, frissítve: kedd 10:37

Mérföldkőnek számító felfedezések az emlőrák gyógyításában. Külpolitikai lapszemlénk következik.

A tudósok szinte teljes képpel rendelkeznek azokról a „genetikai eseményekről”, amelyek az emlőrákot előidézik. A Nature című tudományos hetilapban megjelent cikk felsorolja mindazokat a mutációkat a DNS-struktúrában, amelyek az egészséges szövetek megbetegedésére utalnak. A cikk szerint a mostani felfedezés „különösen jelentős momentum” a betegség megelőzését és gyógyítását illetően. A kutatók szerint a mostani felfedezéseket követően új gyógyszereket is létrehívhatnak az emlőrák gyógyítására.

Négy ortodox templom égett le a világ különböző részén a hétvégén, amikor az ortodox hívők a húsvétot ünnepelték – írja a belgrádi Blic című napilap portálja. New Yorkban a szerb ortodox egyházhoz tartozó Szent Száva-templomban csaptak fel a lángok, nem sokkal azután, hogy befejeződött a húsvéti mise, amelyen mintegy hétszáz hívő vett részt. Sydneyben a macedón pravoszláv egyház vált a lángok martalékává. Melbourne-ben pedig egy görög ortodox templom égett le a reggeli liturgia után. A húsvéti ünnepek alatt tűz volt egy oroszországi kolostorban is.

A magyar rendőrség két embert tartóztatott le annak az izraeli fiatalembernek a meggyilkolásával kapcsolatban, akinek a holttestét vasárnap találták meg az ország déli részén. Egy izraeli napilap értesülései szerint a jeruzsálemi születésű Ofir Gross április 21-én tűnt el, amikor szálláshelyet keresett Debrecenben. Az izraeli külügyminisztérium megerősítette halálhírét, miután a család azonosította a Németországban tanuló és Magyarországra csak látogatásra érkezett izraeli fiatalember holttestét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!