2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Eminem: Trump rasszista

2017. október 11., szerda 11:23, frissítve: szerda 13:44

„Donald Trump rasszista, és a fontos problémákról akarja elterelni a figyelmet azzal, hogy támadja a feketék jogaiért tüntető sportolókat” – így vélekedik a világ leghíresebb fehér rappere, Eminem. Az elnök már az amerikaifoci-ligára vonatkozó adószabályokat is megváltoztatná bosszúból, amiért a játékosok nem hajlandók állva hallgatni a himnuszt a meccsek előtt.

Dühös freestyle-rap-videóval ment neki Donald Trump elnöknek Eminem a fekete előadóművészek díjátadóján. A világhírű rapper szerint Trump rasszista, és inkább a feketék jogaiért kiálló amerikaifocistákat támadja, csak hogy ne kelljen az igazi problémákkal foglalkoznia, például a fegyvertartás szigorításával a Las Vegas-i lövöldözés után.

Az elnök szerint a liga vezetőinek keményen kell fellépniük azok ellen az NFL-játékosok ellen, akik újra és újra féltérdre ereszkedve hallgatják az amerikai himnuszt a meccsek előtt, így tiltakozva a rasszizmus és a feketéket sújtó rendőri erőszak ellen. Trump még szeptemberben így fogalmazott: „Amikor egy NFL-játékos megsérti a nemzeti jelképeinket, a klubja tulajdonosának azt kellene mondania: »Tüntessétek el azt a szemétládát a pályáról, ki van rúgva!«” Az elnök ellen azóta tiltakoznak az NFL-ben a himnusz alatti tüntetéssel.

A hétvégén az Indianapolis Colts és a San Francisco 49ers összecsapása előtt is demonstráltak a játékosok, a meccsre kilátogató Mike Pence alelnök ezért látványosan kivonult a stadionból, és később Twitteren ítélte el az akciót. A San Francisco egyik játékosa szerint nagyon szomorú, hogy az Egyesült Államok alelnöke szándékosan félremagyarázza az üzenetüket. „Szeretném azt hinni, hogy Pence úr annyira elfoglalt, hogy nem volt ideje odafigyelni az üzenetünkre, de mivel ez már több mint egy éve tart, tudom, hogy nem erről van szó” – fogalmazott Erid Reid.

Azóta Donald Trump már azzal is megfenyegette az NFL-t, hogy megváltoztatja a ligára vonatkozó adótörvényeket. A zsarolás megtette a hatását: néhány órával később a liga első embere felszólította a klubtulajdonosokat, hogy gondoskodjanak arról, hogy minden játékosuk állva hallgassa a himnuszt a meccsek előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!