2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Emelésért tüntettek a tanárok

2017. május 17., szerda 11:32, frissítve: szerda 11:34

A gazdasági válság sújtotta Argentína kormánya 20 százalékos emelést ajánlott a tanárszakszervezeteknek, az idei infláció viszont 25 százalék körül várható.

Újabb nap, újabb tüntetés az argentin kormány ellen. Ezúttal a tanárszakszervezetek vonultak utcára, hogy fizetésemelést követeljenek.

„Ha megnézzük a májusi szegénységi adatokat, azt látjuk, hogy az egyetemi tanárok, a professzorok kivételével mind a szegénységi küszöb alatt vannak. Ez súlyos helyzet, amely a fizetések csökkenése miatt következett be” – mondta egy egyetemi biológiatanár.

A tanárok azt sérelmezik, hogy a kormány nem veszi figyelembe a béremelésnél a 25 százalékosra várt inflációt. „Háromhavi tárgyalások, hat találkozó, és nincs egy minimálisan elfogadható javaslat sem. A kormány 20 százalékos emelést ajánl. Ez egyértelműen fizetéscsökkentés” – jelentette ki egy másik tanár.

Az argentin vezetés közben igyekszik a többi tüntető szakszervezettel is megegyezni, hiszen az országban októberben parlamenti választásokat tartanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!