2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Eltávolítaná a keresztet az iskolák tantermeiből az olasz oktatási miniszter

Az olasz baloldali kormány nemcsak a migránsok beengedésén fáradozik, hanem a keresztény szimbólumok eltávolításán is. Az oktatási miniszter az iskolák tantermeiben kifüggesztett keresztet ugyanis világtérképekre cserélné. Mind az egyházi vezetők, mind a jobboldali pártok hevesen tiltakoznak a baloldali tárcavezető akciója ellen és közölték: a feszület a helyén marad.

  • Eltávolítaná a keresztet az iskolák tantermeiből az olasz oktatási miniszter

Egy hónappal ezelőtt alakult meg az új baloldali olasz kormány.

A Giuseppe Conte vezette kabinet első lépése az volt, hogy a korábbi belügyminiszter által lezárt kikötőket, megnyitotta a civil hajók előtt. Ennek köszönhetően ismét drasztikusan megnőtt az Olaszországba érkező illegális bevándorlók száma és az NGO járművek egymás után szállítják a migránsokat Itáliába.

Emellett a Conte-kormány már meg is kezdte Salvini migrációs törvénycsomagjának módosítását. 

Szakértők szerint a baloldali vezetés ezekkel a lépésekkel újra veszélybe sodorja Olaszországot, és az egész kontinenst is.

Kiderült ugyanis, hogy a civilhajókon Itáliába szállított migránsok között, több bűnelkövető is van. A hatóságok már 5 illegális bevándorlót őrizetbe is vettek.

Az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt azonban már nemcsak a migránsok beengedésén fáradozik. Az olasz oktatási miniszter bejelentette: el akarja távolíttatni a kereszteket az iskolai tantermekből. Lorenzo Fioramonti szerint a szent szimbólum helyett világtérképet vagy az alkotmány szövegét kellene kifüggeszteni.

Mind az egyházi vezetők, mind a jobboldali pártok hevesen tiltakoznak a baloldali tárcavezető akciója ellen és közöltek: a feszület a helyén marad.

Stefano Russo püspök kiemelte: szükségünk van ezekre a szimbólumokra, amelyek nem ártanak és nem sértenek senkit.

A Hajrá Olaszország frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a feszület nem egy bútordarab, hanem kultúrájuk jelképe.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!