2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Elszánt harc az oktatás ellen

2017. május 24., szerda 08:34, frissítve: szerda 08:56

A magyar kormány elszántan háborúzik az oktatás ellen, nemcsak a CEU-n, hanem minden egyes iskolában, hangzik egy amerikai vélemény.

A lengyel vétóban reménykedik a magyar kormány, ezért menekültügyben továbbra se teljesítik az aláírt szerződéseket és a bizottság elvárásait. A BBC összefoglalója szerint a magyar és lengyel kormány úgy szegi meg a brüsszeli előírásokat, ahogy akarja, amíg egymást kimentik a vétóikkal, a szavazati jogukat se lehet megvonni.

Magyarország: háború az oktatás ellen. Így ír a New York Book Review a magyar kormány munkájáról, részben a CEU-ügy, részben pedig a magyar oktatás helyzete miatt. Emlékeztetnek, Orbán Viktort az amerikai külügy és az EU is bírálja, de nem világos, hogy képes lehet-e bárki megállítani az Európa szívében kialakuló autoriter rezsimet.

A magyar Soros-ellenesség nem egyenlő az antiszemitizmussal, de a szélsőjobbos csoportok most kétségtelenül nyeregben érzik magukat Budapesten. Erről szól a Berliner Zeitung cikke, aminek szerzője az Aurora nevű zsidó szórakozóhely példáját mutatja be, amit bőrfejűek Soros-ellenes feliratokkal ragasztottak tele még áprilisban. Hasonló logika áll a civil szervezetek elleni támadások mögött is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!