2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Elszabadult vonat pusztított New Jersey-ben

2016. szeptember 29., csütörtök 15:48, frissítve: csütörtök 21:24

Letarolta a vasútállomás épületét egy szerelvény az Egyesült Államokban. Azt még vizsgálják a szakemberek, hogy miért siklott ki a vonat. A baleset a reggeli csúcsforgalomban történt. Egy ember meghalt, több mint százan pedig megsérültek.

A vonat a reggeli csúcsforgalomban, lassítás nélkül rohant bele a New Jersey-i Hoboken vasútállomás épületébe. Az állomás teteje ráomlott a szerelvényre, a mentést az éppen ott lévő vonatvezetők kezdték meg.

„Egy vonat jött az ötös vágányon, úgy emlékszem, hogy elég gyorsan jött. Bementem a Dunkin' Donutsba egy kávéért, ahogy sorra kerültem egy robbanáshoz hasonló hangot hallottam, »buumm«. Mindenki megfagyott, és vizet éreztem. Azt kérdeztem, süllyedünk? Azt hittem egy bomba robbant, ezért kirohantam és láttam, hogy az emberek a vonatból ugrálnak ki. Odaszaladtam, hogy segítsek, és ahogy rohantam, nem vettem észre, hogy egy halotton léptem keresztül” – idézte föl egy vonatvezető.

A vonaton hozzávetőleg 250-en utaztak. „Azok, akik előttem voltak, csúnyán megsérültek, és azt hallottam az első kocsiból, hogy az emberek kiabálnak, hogy beszorultak. Nem tudtak kijönni és az irányító segített nekünk kijönni ugyanazon az úton. Az egyik úriember felemelte a fogantyút nekünk, hogy kiszállhassunk és amikor kijöttünk vettük észre, hogy emberek szorultak be és az ablakon kellett kijönniük” – mesélte egy utas.

Tűzoltók és több mint húsz mentőautó segített az áldozatok ellátásában.  A Hobokeni Egyetemi Kórházba vitték a sérültek egy részét. „Huszonkettő baleseti sérültet fogadtunk. Öt mély seb, három törés a többi az enyhe sérülés volt, mint például zúzódás, duzzanat, légzési nehézség, mellkasi fájdalom” – közölte Meika Roberson tiszti főorvos. Számos könnyebb és több súlyos, illetve válságos állapotban lévő sérültet a Jersey City egészségügyi központban kezelnek.

A Szövetségi Vasúti Igazgatóság és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács vizsgálatot indított. 2011 májusában volt már egy vonatbaleset ezen az állomáson. Akkor két szerelvény ütközött össze, harmincan sérültek meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!