2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Elsüllyedt egy zsúfolt turistahajó, többen odavesztek

2017. június 26., hétfő 08:13, frissítve: hétfő 09:37

A korábbi hírekkel ellentétben hat ember halt meg, többen pedig eltűntek, amikor elsüllyedt egy turistahajó Kolumbiában. A négyszintes vízi jármű egy mesterséges tavon közlekedett több mint 170 utassal a fedélzetén. Eddig száz embert sikerült kimenteni, negyvenen pedig a partra úsztak. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de a túlélők szerint a hajó túlterheltnek tűnt.

Több mint 170 emberrel a fedélzetén indult útnak a négyszintes hajó egy közkedvelt kolumbiai kirándulóhelyen. Szemtanúk szerint már induláskor túlterheltnek látszott, és ez okozhatta a tragédiát. A túlélők furcsa hangokat hallottak, mielőtt a hajó süllyedni kezdett.

„A családdal voltunk kint, amikor sikoltozást hallottunk, majd az emberek egy négyszintes hajót kezdtek emlegetni. Csináltunk egy videót, amelyen már csak a hajó felső része látszik. Minden csónak oda indult, hogy kimentsék az embereket, akik kétségbeesve másztak fel a hajó tetejére, hogy megmeneküljenek” – fogalmazott egy szemtanú.

A hajó néhány perc alatt elsüllyedt, az utasok többségét azonban így is sikerült kimenteni, mert a közelben sok csónak és más vízi jármű volt, negyvenen pedig a partra úsztak.

A Medellíntől körülbelül száz kilométerre lévő víztározó és környéke kedvelt kirándulóhely. A sziklatömbjéről ismert turistalátványosságot általában nagy számban keresik fel, a most hétvégére eső nemzeti ünnepre való tekintettel pedig különösen sokan voltak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!