2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Külföld

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában

A közvélemény-kutatások a parlament legerősebb ellenzéki pártjának, Robert Fico pártjának a győzelmét valószínűsítik. A volt kormányfő álláspontja, hogy a nyugati fegyverek nem változtatják meg a háború menetét.

  • Előrehozott parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában

Az önálló Szlovákia 1993-as létrejötte óta kilencedszer dönthetnek a választók a 150 tagú törvényhozás új összetételéről. Ez a negyedik alkalom, hogy előrehozott választásra kerül sor.

A közvélemény-kutatások többsége a pozsonyi parlament legerősebb ellenzéki pártjának, a Robert Fico vezette SMER-SD-nek a győzelmét valószínűsíti, átlagosan 20 százalék körüli eredményt jósolva.

A párt vezetője már korábban kijelentette: ha a SMER a kormány tagja lesz, nem küldenek többé fegyvert vagy lőszert Ukrajnának.

Békés ország vagyunk. Nem küldünk több fegyvert Ukrajnának, és arra fogunk törekedni, hogy az Európai Unió a lehető leggyorsabban támogassa a béketárgyalásokat – mondta a korábbi kormányfő kampánya során.

Robert Fico egyébként ellenzi az Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókat is, továbbá megkérdőjelezte korábban annak lehetőségét, hogy az ukrán erők ki tudják-e szorítani orosz ellenfeleiket országukból.

A második és a harmadik helyért Zuzana Čaputová államfő korábbi pártja, a progresszív liberális Progresszív Szlovákia és a Smerből korábban kilépett volt miniszterelnök, Peter Pellegrini pártja, a szociáldemokrata Hlas-SD küzdhet majd meg. Rajtuk kívül csak egy olyan politikai formáció van, amely befutó helyet szerezhet, ez a jelenleg parlamenten kívüli, nemzeti radikális Republika.

A szomszédos országban lévő választások kimenetelébe Soros Györgyék is bele akarnak szólni – erről a Tűzfalcsoport írt.

A portál úgy értesült a milliárdos spekuláns már 1992-ben létrehozta alapítványát Pozsonyban, ahol a kulcsfontosságú pozíciókba ültetett bizalmasai révén a befolyása alá vonta a szlovákiai politikai életet, civil szférát valamint sajtót.

A cikkből az is kiderül, hogy Zuzana Čaputová jelenlegi államfő több ponton is köthető a spekulánshoz. Számos tanulmányt jelentetett meg az alapítvány megbízásából, valamint 16 éven keresztül a Nyílt Társadalom Alapítványok munkatársaként dolgozott. Továbbá írnak arról is, hogy a korábban hivatalban lévő köztársasági elnök, Andrej Kiska már személyesen tárgyalt New Yorkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Az ukrán Olekszandr Uszik lett a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnoka, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali címegyesítő mérkőzésen pontozással legyőzte a brit Tyson Furyt a szaúd-arábiai Rijádban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!