2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Ellentámadást hajtott végre Izrael Irán ellen + videó

Hajnalban légicsapást mért Izrael, Iránra. A légvédelem, működésbe lépett, több robbanást lehetett hallani Iszfahán körzetében. Ugyan a zsidó állam nem erősítette meg a támadás hírét, korábban azt ígérte Izrael, hogy megtorolja a múlt hétvégi akciót

  • Ellentámadást hajtott végre Izrael Irán ellen + videó

"Izraeli légi csapást hatástalanított az iráni légvédelmi rendszere a közép-iráni Iszfahán körzetében. A légvédelem drónokat semmisített meg." - Ezt nyilatkozta a brit Reuters hírügynökségnek egy iráni tisztviselő. Azt is hozzátette, hogy a légvédelem működésbe lépése okozta a hangos robbanásokat.

Az ország közepén fekvő Iszfahánban található a légierő egyik fontos bázisa és egy nukleáris létesítmény is, amelyet nem ért találat. Ezt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség is megerősítette.

A légicsapást követően az ország több városában felfüggesztették a repülőjáratokat, amelyeket azóta újraindítottak.

Izrael korábban azt ígérte, hogy a múlt héten a zsidó állam ellen végrehajtott nagyszabású iráni légitámadásra katonai eszközökkel fog válaszolni.

Benjamin Netanyahu miniszterelnök akkor azt mondta: minden forgatókönyvre felkészülnek. Mind védekezésben, mind támadásban.

"Egy világos elvet határoztunk meg: aki árt nekünk, annak mi is ártunk. Megvédjük magunkat minden fenyegetés ellen, és ezt egyenesen, valamint elszántan tesszük. Izrael polgárai, tudom, hogy önök is megfontoltan fognak cselekedni. Arra kérem önöket, hogy kövessék a belügyi parancsnokság irányelveit" - hangsúlyozta a kormányfő.

Hogy mikor és miként torolja meg Izrael az iráni légi támadást, péntek hajnalig kérdéses volt. A tervezett válaszcsapást a héten az Egyesült Államok és az Európai Unió vezetői is igyekeztek megakadályozni, tartva attól, hogy az a közel-keleti helyzet visszafordíthatatlan eszkalációjához vezethet.

Az Európai Bizottság elnöke az érintett országokat most arra kérte, hogy tartsák szem előtt a régió stabilitását.

"Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy a felek tartózkodjanak a térségben kialakult helyzet eszkalálódásától. Láttuk, hogy Irán drónokkal és több száz rakétával támadást intézett Izrael ellen. Feltétlenül szükséges, hogy a régió stabilitása megmaradjon, és hogy az érintettek több akciót ne kövessenek el" - hangsúlyozta Ursula Von der Leyen.

Irán külügyminisztere azt állította, hogy nem tervez újabb támadást Izrael ellen, de ha zsidó állam csapást mér a perzsa államra, azt Teherán meg fogja torolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!