2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Elkeseredett harcok Bahmutnál és Zaporizzsjában

Megsemmisült az első brit Challanger harckocsi Ukrajnában. Moszkva azt állítja: Kijev bevetette a nyugati kiképzést kapott egységeit is, amelyek súlyos veszteségeket szenvedtek. Berlin közben rendületlenül szállít: tíz-ezres nagyságrendben küldött muníciót a Gepard légvédelmi ütegekhez.

  • Elkeseredett harcok Bahmutnál és Zaporizzsjában

Az ukrán elnök zaporizzsjai fronton harcoló ukrán egységek után a Bahmutnál küzdő alakulatokat látogatta meg - adta hírül az elnöki sajtószolgálat. Bahmutnál az elmúlt héten három négyzetkilométernyi területet szereztek vissza az ukránok az orosz csapatoktól.

"A szívem mélyéből köszönöm az ukrán nép nevében erőfeszítéseiteket, amellyel véditek hazánkat, határainkat. Köszönöm, hogy testvéreitekkel együtt életeteket adjátok anyaföldünk minden egyes négyzetcentiméteréért" - buzdította az ukrán elnök a katonáknak.

Közben Robotine közelében az ukrán könnyűgyalogság előrenyomult a harckocsik mozgását gátló úgynevezett „sárkányfogak” mögötti állásokba. Ugyanakkor az orosz védelmi miniszter szerint minden fronton kudarcba fulladt az ukrán ellentámadás, és Kijev palástolni akarja ezt, hogy a nyugati támogatások ne maradjanak el.

Az orosz adatok szerint Ukrajna több mint 66 ezer embert és 7600 egységnyi fegyverzetet veszített az ellentámadásban. Már  Első ízben semmisült meg a nyugati fegyver, egy brit Challenger harckocsi. A föderáció tárcavezetője elmondta: Zaporizzsjában Ukrajna bevette a nyugati kiképzést kapott egységeit is, amelyek súlyos veszteségeket szenvedtek. 

Berlin közben már le is szállította az Ukrajnának gyártott légvédelmi lőszerek első adagját. Gepard önjáró légvédelmi lövegekhez tízezres nagyságrendben küldtek Ukrajnába lőszert. Berlin februárban vállalta, hogy gondoskodik a fegyver lőszerutánpótlásáról annak ellenére, hogy annak gyártását korábban beszüntették. Németország 46 Gepardot adott át Ukrajnának, és további hatot küldenek az év végéig.

Közben a New York Times arról ír, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető Oroszországba készül, hogy találkozzon Vlagyimir Putyinnal. Arról tárgyalnak majd, hogy Phenjan milyen fegyvereket adjon Moszkvának az ukrajnai háborúhoz.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Felavatták Gábor Áron megújult síremlékét

Felavatták Gábor Áron megújult síremlékét

Napjainkban, amikor háborúk dúlnak a világban, még inkább fontos emlékeztetni magukat arra: azért vagyunk itt, mert voltak hőseink, a békét és a szabadságunkat is nekik köszönhetjük, ezért mindkettő megőrzése kötelességünk - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára csütörtökön az erdélyi Eresztevényen, Gábor Áron megújult síremlékének avatási ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!