2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 17:10

Külföld

Elképzelhetetlen luxusban élnek a Hamasz vezetői Katarban + videó

Míg a Hamasz által indított háború következtében gázai civilek ezrei halnak meg, vagy veszítik el mindenüket, addig a Hamasz vezetői továbbra is királyként élnek Katarban – írja a Magyar Nemzet.

  • Elképzelhetetlen luxusban élnek a Hamasz vezetői Katarban + videó

Míg Gáza lakossága szegénységben él, és a Hamász terrortámadásának köszönhetően háborúban áll Izraellel, addig a terrorszervezet vezetői luxusban élnek Katarban. 

Izraeli tisztviselők szerint a Hamász vezetői több milliárd dollárt halmoztak fel.

A számok azok, amik megdöbbentőek, ha azt nézzük, mekkora mennyiségű pénzt tudtak elszívni egyes terrorfőnökök. Nincs elszámoltathatóság ezekben az országokban, amelyek támogatják a terrorizmust, amelyek ténylegesen állami szponzorai a terrorizmusnak

– mondta Jonathan Schanzer, a Demokráciák Védelméért Alapítvány kutatási alelnöke.

A Hamász főnökei, Khaled Mashaal és Ismail Haniyeh egyenként 4 milliárd dollárral, a politikai iroda vezetője, Mousa Abu Marzouk pedig 3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. 

Minél tovább maradnak távol a Gázai övezettől, annál nagyobb luxusban élnek

– mondta Schanzer.

A terrorcsoport a becslések szerint évente több mint 1 milliárd dollárt keres egy olyan globális hálózaton, amely magában foglalja a kriptovalutákat, az ingatlanokat, a törvényes üzleteket, valamint a gázai lakosok megadóztatását és zsarolását. A pénzügyi manőverezés a Hamászt a világ egyik leggazdagabb terrorszervezetévé tette.

A jelentések régóta azt állítják, hogy a Hamász egyik vezetőjének műveleti bázisa a katari dohai Four Seasons Hotel volt. 2015-ben Mashaal sajtótájékoztatót tartott a szálloda báltermében.

A Fox Newsnak adott nyilatkozatában a cég azonban azt mondta: 

A Four Seasons megerősíti, hogy Ismail Haniyeh nem a Four Seasons Hotel Doha-ban lakik, és nem is tartózkodik ott. A közösségi médiában keringő, ennek ellenkezőjére utaló információk nem igazak.

Schanzer szerint Katart és Törökországot is ki kell emelni, két olyan országot, amelyek biztonságos menedéket nyújtottak a Hamásznak, azonban a terrorcsoport legnagyobb finanszírozója továbbra is Irán.

Az első és legjelentősebb lépés, amit az Egyesült Államok megtehet a Hamász finanszírozásának megszakítása érdekében, az lenne, hogy nem adnak több pénzt Iránnak. Ez azt jelenti, hogy nincs több túszdiplomácia, nincs 6 milliárd dollár a túszokért cserébe. Egyik sem történhet meg, ha meg akarjuk semmisíteni a Hamászt, a Hezbollahot és a többi terrorszervezetet.

– mondta Schanzer.

A Biden-adminisztráció számos Hamász-tisztviselőt és pénzügyi műveletet szankcionált az október 7-i mészárlás után, beleértve a gázai készpénzátutalási műveleteket, valamint a katari és törökországi műveleteket. Az Egyesült Államok közel 1000 olyan személyt és szervezetet vett célba, akiket terrorizmussal és a terrorizmus finanszírozásával vádolnak az iráni rezsim és annak meghatalmazottjai közül.

Katar nemrég kijelentette, hogy a háború után újragondolja kapcsolatait a Hamászszal.

Borítókép: Résztvevők a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista szervezet alapításának 35. évfordulója alkalmából tartott gyűlésen Gáza városában (Fotó: MTI/EPA/Haitam Imad)

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Sajtóhírek szerint ahhoz, hogy Ukrajna vissza tudja verni a Föderáció támadásait, sürgős katonai támogatásra van szüksége. Ennek megoldására további források biztosítását sürgeti Németország - számolt be a Bild című német napilap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!