2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Elképesztő támadás Magyarország ellen Ukrajna miatt egy uniós országtól

Itt az elképesztő litván támadás Magyarország ellen: a nagykövetük szerint el kell hagynunk az EU-t, mert nem támogatjuk Ukrajnát.

  • Elképesztő támadás Magyarország ellen Ukrajna miatt egy uniós országtól

Arnoldas Pranckevičius, az Európai Unió (EU) litván nagykövete arra utalt legutóbb, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az európai Unióból az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt.

Az iz.ru cikke szerint a litván politikus december 15-én üzenetet tett közzé Facebook-oldalán. Pranckevičius szerint ha "ez az ország" (csak egyértelműen utalt Magyarországra, nem merte konkrétan leírni) nem áll készen arra, hogy megváltoztassa álláspontját, idézzük, "csak egy helyes döntése van: a távozás".

Magyarország álláspontja határozott és világos

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel a kormányfő azt mondta:

Magyarország az EU-csúcson nem vett részt az Ukrajna EU-s csatlakozásával kapcsolatos döntésben, megvétózta viszont az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatást.

A tagfelvételi tárgyalások megkezdését Ukrajnával rossz döntésnek nevezte, és közölte, annak esetleges negatív következményeit a magyarok nem fogják megfizetni.

Fotó: lrt.lt

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Államelnöki választások Romániában: az egyik jelölt Orbán Viktor kitiltásával kampányol + videó

Államelnöki választások Romániában: az egyik jelölt Orbán Viktor kitiltásával kampányol + videó

Habár még hetek vannak a román államelnöki választásokig, máris egészen elképesztő kijelentések hangzanak el a jelöltek részéről. A legnagyobb ellenzéki párt, a balliberális Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke egyenesen kimondta, ha az ország elnöke lesz, fontolóra fogja venni Orbán Viktor kitiltását Romániából. A részletekről Hermann Endre tudósít, Bukarestből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!