2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Elítélte Szijjártó Péter minszki látogatását az európai parlament

Elítélte az Európai Parlament a magyar külügyminisztert, amiért az év elején Belaruszban, Minszkben tárgyalt. Az EP állásfoglalására a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán reagált.

  • Elítélte Szijjártó Péter minszki látogatását az európai parlament

A tárcavezető hitetlenkedve fogadta a Brüsszeli álláspontot, bejegyzése végén egy költői kérdést tett fel: "Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?"

Az Európai Parlament állásfoglalását Menczer Tamás is élesen bírálta.

"Korrupt, megvásárolt és háborúpárti emberek kritizálják, ítélik el a magyar külügyminisztert, ami egészen nonszensz. Szijjártó Péternek legalább két nyomós oka volt a Belarusz tárgyalásra. Az egyik az az, hogy a kommunikációs csatornákat kiváltképp háború idején nyitva kell tartani, ha nem tárgyalunk egymással, akkor soha nem lesz béke, létfontosságú a kommunikáció. A másik ok pedig az, hogy Magyarország szempontjából szintén létfontosságú, kiemelten fontos orosz kőolajat szállító vezeték Ukrajna előtt Belaruszon keresztül szállítja az orosz kőolajat Magyarország felé, tehát az energiabiztonság miatt is tárgyalni kell." – hangsúlyozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem áll meg az M2-es metró a Batthyány téren

Nem áll meg az M2-es metró a Batthyány téren

A Duna magas vízállása miatt az M2-es metró nem áll meg a Batthyány téren, illetve a 19-es és a 41-es villamosok közlekedése is megváltozott - emlékeztetett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) péntek reggeli közleményében.
A nap kérdése

A nap kérdése

Az a migráns, aki pénzért cserébe hazamenne, valóban az életét féltve menekül el otthonról?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Farkasszemet nézhet Volodimir Zelenszkij és Szergej Lavrov

Farkasszemet nézhet Volodimir Zelenszkij és Szergej Lavrov

Az Egyesült Államok várakozásai szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával foglalkozó ülésén kedden - közölte az amerikai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!