2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Elfogadta az elnökjelöltséget Hillary Clinton

2016. július 29., péntek 07:14, frissítve: péntek 15:10

A demokratáknak ideje komolyan venniük Donald Trumpot – erről beszélt Hillary Clinton, miután elfogadta pártja jelölését a novemberi választásra. A volt külügyminiszter szerint a demokratáknak össze kell fogniuk, hogy legyőzzék a republikánus jelöltet. Donald Trump korábban arról beszélt, legszívesebben megverne néhány demokratát, akik szerinte hazugságokat terjesztenek róla.

Lufikkal és tűzijátékkal köszöntötték Hillary Clintont a demokraták a philadelphiai nagygyűlésen. Már kedden eldőlt, hogy ő lesz a párt jelöltje, miután riválisa, Bernie Sanders azt kérte, hogy hagyják a szavazatszámlálást, inkább mindenki álljon be Clinton mögé, és így fejezzék ki a párt egységét.

„Amerikának szüksége van az energiánkra, a tehetségünkre, hogy még erősebbé tegyük az országot. Az összefogás nemcsak kampányszlogen, hanem a történelem tanulsága. Ez garantálja, hogy Amerika még erősebb legyen. A gazdaság ne csak az elit érdekeit szolgálja, mindenkinek elérhető legyen a megfelelő oktatás és munkahely” – szónokolt az elnökjelölt.

Hillary Clinton előtt lánya és férje is beszédet mondott. Mindketten megismételték, Donald Trump választási szlogenjére utalva, hogy Amerikát nem kell újra naggyá tenni, mert már most is nagyszerű. Azt viszont Hillary Clinton is elismerte, hogy hiba lenne nem komolyan venni Trumpot, ahogy a demokraták között sokan teszik. „Az elmúlt egy évben sokan elkövették azt a hibát, hogy csak nevettek Trump megjegyzésein. Megbocsátón viselkedtek vele, mondván csak a műsort csinálja. Sokan azt hitték, biztos Trump sem gondolja komolyan azokat a szörnyűségeket, amiket mond, de mostanra kiderült, hogy valóban ez a világról alkotott képe” – mondta Clinton.

Donald Trump Clinton beszéde után azt írta az interneten, hogy az Amerikára leselkedő legnagyobb veszélyekkel, a radikális iszlámmal és a bevándorlással a demokraták nem foglalkoznak. Korábban pedig arról beszélt, hogy legszívesebben jól elverné a demokratákat, és azt állította, hogy hazugságokat terjesztenek róla. „Azt mondják, hogy Donald Trump ilyen meg olyan. Gondoltam, felsorolok néhány nevet, hogy ki mit mondott, de aztán oda jutottam, hogy legszívesebben jól megütném néhányukat, amiért ilyen hazugságokat mondanak rólam. Fogalmuk sincs a valóságról” – fogalmazott az ingatlanmilliárdos.

A felmérések szerint Trump és Clinton jelenleg 1-2 százalék különbséggel áll, a CNN a hét közepén Trump előnyét mérte. Az elnökválasztás novemberben lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!