2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Elfogadta a jelöltséget Trump

2016. július 22., péntek 07:16, frissítve: péntek 12:29

Elfogadta az elnökjelöltséget Donald Trump a Republikánus Párt kongresszusának utolsó napján. A clevelandi konvención elmondott beszédében Trump azt mondta: vele a republikánusok visszatérnek a Fehér Házba, az Egyesült Államok pedig a felvirágzás és békesség korába.

Már Donald Trump lányát is hatalmas üdvrivalgás fogadta a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióján. A clevelandi eseményen Ivanka Trump valódi hősként beszélt apjáról. „Ő az a harcos, az a cselekvő, akit jelöltnek választottatok. Kész mindenkivel és mindenkiért beszélni, hogy megszolgálja a bizalmatokat és a szavazatotokat. Ezeket tőlem már régen elnyerte. Egész életemben szerettem és tiszteltem őt, és mindennél büszkébb vagyok arra, hogy most bejelenthetem Nektek és egész Amerikának apámat és következő elnökünket, Donald J. Trumpot!” – mondta Ivanka Trump.

A párt immár hivatalos elnökjelöltje, ahogy fogalmazott, alázattal és hálával telve fogadta el a megbízást. Beszédében Trump azt mondta: vele a republikánusok visszatérnek a Fehér Házba, az Egyesült Államok pedig a felvirágzás és békesség korába. A milliárdos a törvény és a rend Amerikáját ígérte híveinek.

„Minden szülőnek, aki a gyermekéért álmodik, és minden gyermeknek, aki a jövőjéről álmodik, azt mondom: veletek vagyok, harcolni fogok értetek, és nyerni fogok értetek!” – jelentette ki Donald Trump.

Trump ismét megígérte, hogy megosztó kampánya ellenére minden amerikai elnöke lesz, ha megválasztják, így a nagyvárosok szegény családba született fekete fiataljai is számíthatnak rá.

„Ha elnök leszek, azon dolgozom majd, hogy biztosítsam: minden gyermeket egyenlőként kezeljenek, és egyenlő mértékben védjék meg őket. Minden lépésemnél megkérdezem majd magam: jobbá teszi-e majd ez az életet a baltimore-i, chicagói, detroiti, fergusoni amerikai fiataloknak, akiknek igazán, minden értelemben ugyanolyan joguk van megvalósítani az álmaikat, mint bármely más gyermeknek Amerikában” – mondta a republikánus párt jelöltje.

Ezután Trump alelnökjelöltje, Mike Pence indianai kormányzó is hivatalosan elfogadta a felkérést, és mindketten aláírták az erről szóló nyilatkozatot.

A konvenciót egy hatalmas bulival zárták le a többségében Trumpot támogató republikánusok: az elnökjelölt a családjával a színpadon, a többiek a nézőtéren ünnepeltek.

Trump a demokrata Hillary Clintonnal csap majd össze november 8-án, az Egyesült Államok történetének 58. elnökválasztásán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!