2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Életfogytiglant kapott a kéjgyilkos feltaláló

Hír TV

2018. április 25., szerda 12:02, frissítve: szerda 17:06

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a dán feltalálót, aki tavaly nyáron megölt egy svéd újságírónőt a saját készítésű tengeralattjárójában. A férfitől lefoglalt számítógépek tartalma alapján biztosra vehető, hogy szexuális támadást követett el.

Kim Wall feldarabolt holttestét tavaly augusztus 21-én találták meg a tengerben, a Koppenhágát és Malmőt elválasztó Öresund-szorostól nyugatra – 11 nappal azután, hogy beszállt Peter Madsen feltaláló saját készítésű tengeralattjárójába, hogy interjút készítsen a férfivel.

Madsen először mindent tagadott, aztán azt állította, nem ő ölte meg a nőt, hanem egy csapóajtó vágta fejbe véletlenül, és csak azért darabolta fel a holttestet, mert pánikba esett. Az ügyészek szerint viszont a férfitől lefoglalt számítógépek tartalma alapján biztosra vehető, hogy szexuális támadást követett el.

– A koppenhágai bíróság bűnösnek találta Peter Madsent előre kitervelt emberölés bűntettében. Ezt egy szexuális indíttatású, cinikus gyilkosság volt. A bíróság hangsúlyozta, hogy Madsen számos előkészületet tett: a tengeralattjáróba különböző tárgyakat vitt le, hogy Kim Wallt megkötözze, megkínozza és meggyilkolja, megerőszakolja, feldarabolja és a vízbe dobja a tengeralattjárójából – mondta Jakob Buch-Jepsen különleges ügyész.

Madsent életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A férfi jelezte: fellebbez a döntés ellen.

Dániában egyébként az életfogytiglan nem jelenti azt, hogy az elítélt valóban élete végéig a rácsok mögött marad: a többségük legfeljebb 16 évet töltenek börtönben.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!