2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Elegük lett a Fidesz képmutatásából

2017. május 17., szerda 07:13, frissítve: szerda 09:52

Már az Európai Néppárton belül is egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy fel kellene függeszteni a magyar kormány szavazati jogát. Egy brüsszeli vélemény szerint a képmutatásból lett elég, mert a Fidesz mást mond Brüsszelben és mást Budapesten.

Egyre nagyobb az egyetértés az Európai Parlamenten és a néppárton belül, hogy a demokráciaellenes magyar kormányt uniós szinten kell megbüntetni. A Politico összefoglalója szerint egyre valószínűbb a 7-es cikkely megindítása, tehát a magyar kormány szavazati jogának felfüggesztése. A magyar kormány a kétszínűségével érdemelné ki a büntetést, mert hiába ígértek együttműködést CEU- és civilügyben, Magyarországon következetesen az ellenkezőjét csinálják a fideszesek, mint amit Brüsszelben megígérnek.

Joggal gondolhatta a holokauszttagadó Horst Mahler, hogy Magyarországon biztonságban lehet, mert az Orbán-kormány jobboldali, bevándorlásellenes politikát folytat, szembemegy az EU-val, és igyekszik elnyomni a másként gondolkodókat. A New York Times emlékeztet, a volt marxista gerillából lett szélsőséges Mahler feltételesen volt szabadlábon, tíz évet kapott holokauszttagadásért, letartóztatása után várhatóan újra rács mögé kerül.

Magyarország szélsőjobbos eldorádó Európában – írja a Spiegel. A lap szerint Orbán Viktor szándékosan tartja fenn az állapotot, a kormány politikája ugyanis például bevándorlásellenességben semmiben nem különbözik a szélsőjobbtól. Magyarországon rendszeresen vannak szélsőjobbos konferenciák, és brit, svéd, amerikai szélsőjobbos politikusok is élnek az országban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!