2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Elbúcsúztatták a párizsi merénylet áldozatát

2017. április 25., kedd 18:48

Párizsban végső búcsút vettek attól a rendőrtől, aki a múlt heti merényletben veszítette életét. A búcsúztatáson részt vett a francia államfő, valamint az elnökválasztás második körébe jutott politikusok is.

Francois Hollande francia államfő nemzeti gyászszertartáson búcsúzott a párizsi prefektúra díszudvarán a múlt héten a Champs-Elysées sugárúton lelőtt rendőrtől. Lehetséges utódjaitól azt kérte, tegyenek meg mindent a francia rendőrök és az emberek biztonsága érdekében. „Hosszú harc az, amelyet Franciaország itthon és külföldön visel az iszlamista terrorizmussal szemben. Ez a küzdelem sokáig tart, egészen addig, amíg a fenyegetést teljesen meg nem szüntetjük. Hosszú, fárasztó és nehéz lesz, de biztos vagyok benne, hogy győztes” – mondta az államfő.

A megemlékezés előtt a francia elnökválasztás legesélyesebbnek tartott jelöltje egy hölggyel szelfizett. Emmanuel Macron a felmérések szerint a jobb- és balközép támogatásával kétharmados támogatottságra számíthat két hét múlva, a második fordulóban.

Szelfizni ellenfelével Marine Le Pennel is többen akartak egy párizsi húspiacon, magabiztosan viccelődött. A Nemzeti Front jelöltje szerint amikor Hollande felszólítja az embereket, hogy Macronra szavazzanak, mindenki Le Penre akar szavazni. A politikus hétfőn lemondott pártja elnökségéről, hogy még inkább eltávolítsa magát a szélsőjobbtól.

Apja, a Nemzeti Front alapítója keményebb kampányra számított lányától. „Szerintem a kampánya túl visszafogott volt. A helyében én Trump-stílusú kampányt vezetnék. Nyitottabbat, nagyon agresszív lennék azokkal szemben, akik országunk elmúlt évtizedekben tapasztalt hanyatlásáért felelősek, legyen szó bal- vagy jobboldalról” – vélekedett Marine Le Pen.

A Nemzeti Front jelöltje a második fordulóban a jobbközép Köztársaságiak megosztottságában bízhat. A párttagságból többen kritizálták, hogy a második fordulóban a párt beáll Emmanuel Macron mögé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!