2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Éheznek a ghánai diákok Magyarországon

2017. augusztus 16., szerda 08:19, frissítve: szerda 09:13

Havonta 40 ezer forintos ösztöndíjból kellene megélniük a Magyarországon tanuló ghánai diákoknak, de ez semmire nem elég. Magyarország befogadna egy iráni keresztényt, akinek a menekültkérelmét elutasították a svéd hatóságok. Orbán Viktor militarizálja az oktatást. A HírTV.hu lapszemléje.

Éheznek a ghánai diákok, akiknek a magyar kormány adott ösztöndíjat budapesti egyetemeken, hogy így javítsák a magyar–afrikai kapcsolatokat. Egy ghánai lapnak Magyarországon tanuló diákok azt írták: havonta 40 460 forintból kellene megélniük. Ebből fizetik az étkezést, a szállást, a könyveket, a ruhákat és az orvosi ellátást, illetve ebből a pénzből kéne összespórolniuk a hazafele tartó repjegy árát. Ghánán kívül viszont minden ország kormánya saját támogatással egészíti ki a magyar ösztöndíjat, a nigériai kormány például 300 dollárt ad a budapesti diákjainak.

Magyarország befogadna egy iráni keresztényt, akinek a menekültkérelmét elutasították a svéd hatóságok – írja a Breitbart. A szélsőjobboldali portál emlékeztet, hogy Magyarország nem hajlandó menekülteket befogadni, még kifejezetten keresztényeket sem, de most a kormány mégis keresztényi értékekre hivatkozva fogadná be a nőt, feltételezhetőleg csak azért, hogy szembe tudjon menni a svéd bevándorláspárti modellel.

Orbán Viktor militarizálja az oktatást – tudósít a Deutsche Welle a kötelező lőgyakorlatok és a katonai kiképzés iskolai bevezetéséről. Emlékeztet, hogy a ’89-es rendszerváltás után senki nem gondolta volna, hogy pár évtizeden belül a magyar kormány újra propagandaterjesztésre és az egyéni gondolkodás kiirtására fogja használni az oktatást. A program célja a német értelmezés szerint nem lehet más, mint parancskövető sorkatonává nevelni a lakosságot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!