2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Külföld

Egyre több oltóanyagot állítanak elő a cégek, a vakcinákra világszerte óriási a kereslet

Ideiglenes kórházakat létesítenek az Egyesült Államok több pontján is, miután jelentősen megugrott a koronavírusos betegek száma az országban. Közben Mexikó megállapodott az AstraZeneca gyógyszergyárral, hogy tőle is vásárol vakcinát. Izrael pedig engedélyezte a Moderna vállalat által előállított oltóanyag alkalmazását.

  • Egyre több oltóanyagot állítanak elő a cégek, a vakcinákra világszerte óriási a kereslet

Egyre több, elsősorban sportközpontot alakítanak át ideiglenes egészségügyi intézménnyé az Egyesült Államokban, mert sok kórházban már nincs hely a koronavírusos betegeknek.

A legtöbb átmeneti létesítményt Kaliforniában rendezik be. Az ország legnépesebb államban tartják nyilván ugyanis a legtöbb fertőzöttet. Számuk meghaladta a 2 és fél milliót.

Washington a vakcináktól várja az áttörést a járványellenes küzdelemben. A hét elején beoltották az első egészségügyi dolgozót New Yorkban a Pfizer/BionTech készítményével.

Mexikó tehetetlen a járvánnyal szemben

Brazília, Kolumbia és Argentína után Mexikó a negyedik legfertőzöttebb latin-amerikai állam, és az ország tehetetlen a járvánnyal szemben.

A vírus elleni siker kulcsát Mexikóban is az oltásban látják a szakemberek. A hatóságok hétfőn engedélyezték a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyár vakcinájának forgalmazását.

A kormány döntése szerint ráadásul hamarosan megkezdődhet a készítmény helyi előállítása is. A szer pedig márciustól elérhető lesz az országban.

Mexikóban eddig csak a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalomba hozatala volt engedélyezve, de nagy reményeket fűznek egy kínai készítményéhez is.

Moszkva kedvező híreket közölt

Az Orosz Föderáció több mint 3 millió regisztrált megbetegedéssel a negyedik legfertőzöttebb ország a világon, de Moszkva kedvező híreket közölt.

A koronavírus reprodukciós rátája ugyanis visszaesett a július 28-án mért, 0,9 százalékos szintre, ami komoly előrelépés virológusok szerint.

A fővárosban ez a mutatószám 0,8-ra süllyedt, ami azt jelenti, hogy 100 beteg 80 embert fertőz meg. Bár ez riasztó adatnak tűnik, az arányszámok eddig rosszabbak voltak.

Zöld utat kapott Izraelben a Moderna-vakcina

Izraelt sem kíméli a pandémia, ezért a zsidó államban is oltják az embereket. Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az illetékes hatóság zöld jelzést adott a Moderna cég által kifejlesztett vakcina forgalmazására.

Az amerikai vállalat oltóanyagát eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában engedélyezték.

A Moderna azzal számol, hogy idén 600 millió adag védőoltást állít elő, de szükség esetén kész egymilliárd adagra bővíteni kapacitását.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!