2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Egyre több bűncselekményt követnek el a migránsok Svédországban

A skandináv államban egyre több bűncselekmény elkövetőjéről derül ki, hogy valójában illegális bevándorló. Az országban sokáig elhallgatták a nők elleni erőszakos bűncselekményeket, illetve az erőszakos vagyon elleni bűncselekményeket is - írja a 888.hu.

  • Egyre több bűncselekményt követnek el a migránsok Svédországban

 

Malmőben idén 12 naponta volt egy merénylet

A hivatalos svédországi adatok szerint decemberig több mint száz hasonló támadás történt az országban, 30 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Stefan Löfven svéd miniszterelnök szerint a migránsok sikertelen integrációja is hozzájárult ahhoz, hogy az országban megugrott az erőszakos bűncselekmények száma. A kormányfő korábban sokáig tagadta, hogy összefüggés lenne az illegális bevándorlás és a bűncselekmények számának emelkedése között, azonban nemrég úgy nyilatkozott, kudarcot vallott az integrációs törekvésük.

A jelentések szerint nagyjából kétmillió migráns tartózkodik Svédországban. A hivatalos statisztikai adatok szerint 2014-ben nyolcvanegyezer, egy évvel később százhatvanháromezer, 2016 és 2018 között további hetvenhatezer illegális migráns érkezett az országba. Velük együtt már egymillió-kilencszázhatvanezer bevándorló van Svédországban, ami a teljes lakosság 19 százaléka.

A hatóságok száz olyan migránst is beazonosítottak, akik az Iszlám Állammal vannak kapcsolatban. A bevándorlók és a növekvő bűnözés miatt eközben egyre több svéd hagyja el az országot. Van olyan város, ahonnan néhány év alatt a lakosság több mint 6 százaléka elköltözött. Elemzések szerint a svéd társadalom elégedetlenségét jelzi, hogy jelenleg a bevándorlásellenes Svéd Demokraták pártja a legnépszerűbb az országban. A párt támogatottsága 2010-ben 5,7 százalékos volt, ami mostanra 25 százalékra nőtt, és kormányzati pozícióra készül a következő választáson.

888.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!