2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Állami áruház 13:00

Egymásra gyújtották táborukat a migránsok

2016. szeptember 20., kedd 15:11, frissítve: kedd 16:18

Tömegverekedés előzte meg a tüzet az egyik leszboszi menekülttáborban.

A balhézó migránsok a gyanú szerint egymást próbálták meg kifüstölni a sátrakból. Közben a kancellár után a német belügyminiszter is önkritikát gyakorolt a migrációs politika miatt.

A leszboszi tábor azután égett porrá, hogy tömegverekedés tört ki afgán, iraki, szenegáli és szíriai menedékkérők között. A görög hatóságok szerint a balhézó migránsok gyújtották egymásra a sátrakat, kunyhókat.

„Az afgánok harcoltak a többiek ellen, kövekkel dobálták meg egymást. Azután felgyújtottak néhány sátrat, hogy mindenki kijöjjön. Az összes sátornak vége lett” – mondta az egyik táborlakó.

Legalább hatvan kunyhó, száz sátor és három konténer vált a lángok martalékává. A rend helyreállítására negyven rohamrendőrt küldtek a táborba, akik többeket őrizetbe vettek. Három-négyezer menekült maradt fedél nélkül, őket egy másik gyűjtőhelyre vitték át. A görög táborok túlzsúfoltak, Leszbosz szigetén 5600 menekült tartózkodik, de férőhely csak 3500-nak van.

Eközben a német kancellár után a szintén kereszténydemokrata belügyminiszter gyakorolt önkritikát a migrációs politika miatt. Thomas de Maizière szerint a muszlim menekülteknek el kell fogadniuk az európai kultúrát és az európai szokásokat.

„Nem tilthatunk be minden olyan dolgot, ami nekünk nem tetszik. De vannak olyan dolgok, amelyekben nem fogunk megváltozni, és amelyeket nem fogunk megengedni. Ha például egy férfi nem akar ételt elfogadni egy nőtől, hát akkor nem fog ételt kapni” – nyilatkozta a Thomas de Maizière.

A belügyminiszter hozzátette: a német társadalomnak tisztáznia kell, hogy a munkán, a német nyelv elsajátításán és a törvények betartásán kívül mit vár még el a menedékkérőktől. A politikus példaként említette a társadalmi hagyományok és az európai életmód tiszteletben tartását

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!