2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Egykori alelnökjelöltje sem vehet búcsút John McCaintől

Nem vehet részt John McCain temetésén egykori alelnökjelöltje, Sarah Palin. A politikus még 2008-ban indult együtt McCainnel az elnökválasztáson. A búcsúztatóra Donald Trump elnököt sem hívták meg; Obama és George W. Bush viszont beszédet is mond a temetésen. John McCain koporsóját időközben átszállították Washingtonba és a Capitoliumban emlékezett a politikusra a demokrata és a republikánus oldal.

  • Egykori alelnökjelöltje sem vehet búcsút John McCaintől

Mind a demokraták, mind a republikánusok megemlékeztek John McCainről. „Nagyon helyénvaló az, hogy hosszú útjának vége felé közeledve John itt fekszik abban a hatalmas teremben, ez alatt az óriási kupola alatt, mint más amerikai hősök előtte. Itt, ahogy a nyughatatlan hullámok elérek az örökkévalóság partjait köszönjük meg Istennek, hogy megadta ennek az országnak John McCaint” – fogalmazott Mitch McConnell republikánus frakcióvezető.

Az amerikai elnök nem vett részt a megemlékezésen. Korábban ugyanis a két politikus folyamatosan ellenségeskedett egymással.

„Az elnök megkért arra, hogy legyek itt a nemzet részéről és, hogy fejezzem ki tiszteletemet és megbecsülésemet annak az embernek, aki ezt az országot szolgálta egész életében, egyenruhában és politikusként is. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek” – mondta Mike Pence, amerikai alelnök.

Trump a szombati washingtoni nemzeti katedrálisban tartandó misén sem vesz majd részt. Ott lesz viszont Barack Obama korábbi elnök, aki 2008-ben éppen McCaint győzte le az elnökválasztáson és jelen lesz George W. Bush is, aki 2000-ben az elnökjelöltségben kerekedett John McCain fölé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!