2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Egyetemi buliban lövöldöztek Kaliforniában, 13 halott

13 embert megölt, majd feltehetően magával is végzett egy férfi, miután lövöldözni kezdett Dél-Kaliforniában egy egyetemistáknak rendezett bulin. A megyei seriff közölte, a támadó holttestét a bárban találták meg. A fegyveres helyi idő szerint szerda este nyitott tüzet a szórakozóhelyen, ahol több százan lehetettek.

  • Egyetemi buliban lövöldöztek Kaliforniában, 13 halott

Egy 20 év körüli férfi éjfél előtt belépett egy bárba, ahol egyetemisták szórakoztak, majd szó nélkül tüzet nyitott a fiatalokra. A félautomata fegyverrel a biztonsági embert és a pénztárost is lelőtte.

„Mindenkire lőtt. Csak füstöt láttunk, miközben a lehető leggyorsabban le akartuk vetni magunkat a földre, és minél előbb kijutni onnan” – mondta egy túlélő.

Több százan lehettek az épületben a támadáskor, a tömegben pánik tört ki, sokan az ablakokat kitörték, hogy kimeneküljenek.

„Biztos vagyok, hogy láttam őt. Soha nem fogom tudni kitörölni a fejemből, de levetettük magunkat, hallottuk a lövéseket, sok lövést hallottunk, nem tudom mennyit, de sokat” – így egy szemtanú.

Az óriási rendőri jelenlét ellenére is órákig tartott, mire kiderült, mi lett a lövöldözővel.

A gyanúsított, aki szerintünk az egyedüli gyanúsított, „holtan feküdt a bárban, és több különböző sebesülést szenvedett személyt mentettünk ki a helyszínről, és szállítottunk kórházba” - mondta a megyei seriff, aki hozzátette, szörnyű látvány fogadta őket odabent.

A seriff helyettese az elsők között érkezett ki, akkor még tartott a lövöldözés. A támadó őt is megsebesítette, majd a kórházba szállítás után meghalt. Az ámokfutó indítékait még nem ismerik, egyelőre nem zárták ki a terrorakció lehetőségét sem.

Volt katona a 13 halálos áldozattal járó kaliforniai ámokfutás elkövetője a Ventura megyei seriff csütörtöki tájékoztatása szerint. Sheriff Geoff Dean seriff egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Long egyetlen fegyvert, egy Glock típusú pisztolyt használt. Tettének oka még ismeretlen. Korábban csak kisebb ügyekben került összeütközésbe a törvénnyel. A fegyveres erők soraiban a tengerészgyalogságnál szolgált.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!