2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Egy menekült nőt is találat ért

2016. május 9., hétfő 21:59

Embercsempészekre lőttek rá a szlovák vámosok, egy menekült nőt is találat ért. Az osztrák határellenőrzés szigorítása óta Szlovákián és Csehországon keresztül vezet az embercsempészek útja Németországba.

Kilőtt gumival is továbbhajtott egy autó Nagymegyernél. Sofőrje azután sem állt meg, hogy a szlovák vámosok tüzet nyitottak rá. A kocsit néhány száz méterrel odébb egy rendőrjárőr állította meg.

A vámosok akkor fogtak gyanút, amikor a határátkelő közelében öt Magyarországról érkezett autó haladt szorosan egymás után. Nagymegyer közelében meg akarták állítani a konvojt, amelyben egy budapesti taxi is volt. Az egyik sofőr továbbhajtott, és közben majdnem elgázolt három vámost.

A lövések nemcsak az autó kerekét találták el, hanem az egyik utast is, egy 26 éves szíriai migránst. A sebesült nőt a dunaszerdahelyi kórházban megoperálták, állapota stabil. „Nyitott sebei voltak a hasán, derekán és a medencéjén, de eszméleténél volt. Két további személyt is kórházba szállítottunk, ők dehidráltak voltak” – mondta Boris Chmel, a dunaszerdahelyi mentőszolgálat szóvivője.

A migránsok minden bizonnyal szírek és afgánok voltak, az embercsempészek pedig magyarok és románok.
„Az ügyet az illegális migráció elleni egység vette át. A nyomozás folyamatban van, ezért nem tudok több információval szolgálni” – fogalmazott Martin Waldl rendőrségi szóvivő.

A szlovák vámosok szerint egyre agresszívabbak az embercsempészek, akik az osztrák szigorítások után szlovák és cseh kerülőutakon viszik utasaikat Németországba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!