2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

Egy háborúpárti konferencián, mint fő szervező tűnt fel Soros György legfőbb szervezete

Kaja Kallas észt miniszterelnök a napokban Oroszország vereségéről és az ország feldarabolásáról fantáziált egy tallini konferencián. Egy olyan rendezvényen, ahol nem kis meglepetésre a konferencia finanszírozói között felbukkan az Open Society Foundations is, Soros György legfőbb szervezete.

  • Egy háborúpárti konferencián, mint fő szervező tűnt fel Soros György legfőbb szervezete

A Soros-alapítványok ukrajnai kavarásai régóta közismertek. Arra azonban eddig nem volt direkt bizonyíték, hogy a háborús pszichózis fenntartásának is aktív résztvevői a Soros György által támogatott szervezetek. 

Kaja Kallas észt miniszterelnök (a képen) a napokban fölszólalt a Lennart Meri konferencián Tallinban.

A záró panelbeszélgetésen Kallas azt kérdezte az ERR.EE portál szerint, hogy mi akadályozza a szabad világot abban, hogy többet tegyen Ukrajna megsegítésére: "A félelem tart vissza minket attól, hogy támogassuk Ukrajnát. Az országoknak különböző félelmeik vannak, legyen az nukleáris félelem, az eszkalációtól való félelem, a migrációtól való félelem. Nem szabad a félelem csapdájába esnünk, mert Putyin ezt akarja. Azt akarja, hogy féljünk, és félelemből ne támogassuk Ukrajnát".

"Legyünk határozottak, és ne hagyjuk, hogy ellenfeleink diktálják a jövőnket" - mondta.

A konferencián folytatott megbeszéléseken Kallas azt is hangsúlyozta, hogy "nem csak addig kell támogatnunk Ukrajnát, ameddig szükséges, hanem amennyire szükséges."

"Ez azt jelenti, hogy segítenünk kell Ukrajnának visszaszorítani Oroszországot a határaira. Fenn kell tartanunk a szankciókat, amíg Ukrajna területi integritása helyre nem áll. Az agresszornak meg kell fizetnie az okozott károkért, és az elkövetőket, beleértve az orosz vezetést is, felelősségre kell vonni. A szürke zónák megszűnése az a béke, amelyre Európának szüksége van - ez azt jelenti, hogy Ukrajnának az EU és a NATO tagjává kell válnia" - mondta.

teljes cikk a Bennfentes honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!