2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Donald Trump maradt

2016. május 5., csütörtök 07:55, frissítve: csütörtök 08:36

John Kasich is kiszállt a republikánus előválasztási versenyből, így már hivatalosan is Donald Trump a párt egyetlen elnökjelöltje. Az ingatlanmágnás azonnal jelezte: alelnökjelöltként számítana visszalépett riválisára.

Valószínűleg utoljára vonult be a Rolling Stones dalára Donald Trump, a zenekar ugyanis megtiltotta a republikánus elnökjelöltnek, hogy műveit használja a kampányrendezvényeken. Korábban így tett az REM és Adele is.

Ezen kívül azonban csak jó híreket kapott a populista milliárdos, aki egyedüli versenyzővé vált a republikánus mezőnyben, miután kedden és szerdán utolsó két riválisa is visszalépett: Ted Cruz után egy nappal John Kasich is felfüggesztette kampányát.

„Kampányom során azt hangoztattam, talán az Úrnak más szándékai vannak velem. Ezt aztán a szakértők félremagyarázták, de én mindig ezt mondtam: hogy az Úrnak célja van velem, csakúgy mint mindenkivel. Miután ma felfüggesztem a kampányomat, megújul az abba vetett hitem, hogy az Úr majd utat mutat nekem, és beteljesíti az életem célját. Köszönöm, Isten áldja önöket!” – mondta John Kasich.

A mindössze egy előválasztást nyerő politikus már meg is találta új célját: alelnökjelöltként folytathatja tovább, erről maga Trump beszélt egy interjúban, rögtön riválisa visszalépése után.

A demokrata oldalon Hillary Clinton nincs ilyen kényelmes helyzetben, a mögötte jóval lemaradó Bernie Sanders nem hajlandó visszalépni a javára. Clinton azonban már csak Trumpra koncentrál, és egyre keményebben támadja az immár egyedüli republikánus jelöltet. „Elszabadult ágyú – fogalmazott róla Clinton –, azok pedig gyakran besülnek.” A demokraták jelöltje elmondta: szerinte Trump nem ésszel, hanem erővel szerezte meg az elnökjelölti pozíciót, egyszerűen megfélemlítette riválisait, akik erre nem tudtak megfelelően reagálni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!