2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Dobálás és oszlatás Trump nagygyűlésén

2016. május 25., szerda 06:53, frissítve: szerda 11:57

Összecsaptak a rendőrökkel egy Donald Trump-ellenes tüntetés résztvevői Új-Mexikóban. A demonstrálók üvegeket és köveket dobáltak, az egyenruhások könnygázzal oszlatták a tömeget. Többeket letartóztattak.

Új-Mexikóban kampányolt Donald Trump: „Ha Bernie Sanders és Hillary Clinton egy hajón utazik és az a hajó elsüllyed, ki menekül meg? Amerika” – mondta beszédében. A republikánus politikus gyűlését többször is meg kellett szakítani, mert az ingatlanmágnás ellenzői is bejutottak a konferenciaközpontba. Egy, a beszédet megzavaró nőt végül kivezettek a helyiségből.

Donald Trump felszólalásában azt is szóvá tette, hogy New York-i irodaháza előtt veteránok egy csoportja tüntetett. „Kimentem és beszéltem velük. Mondtam, hogy nem értem, miért tüntetnek a veteránok a Trump Tower előtt? Miért teszik ezt? Dollármilliókat gyűjtöttem nekik. Hogy tüntethetnek ott? És nem is értettem, aztán telt-múlt az idő és elmentek. Az volt a vége. És ma azt olvasom, hogy a veteránokat Hillary Clinton rendelte oda. A tisztességtelen Hillary Clinton odavezényelte a veteránokat” – hangoztatta.

Közben az épület előtt Trump-ellenes tüntetők csaptak össze a rendőrökkel. A több száz demonstráló áttörte a kampányrendezvény körül felállított vaskorlátokat, ám akkor Trump már nem tartózkodott az épületben. A nagygyűlésnek helyet adó kongresszusi központ előtt a tüntetők Trump-trikókat égettek, üvegeket hajigáltak, verekedést provokáltak Trump híveivel. A rohamrendőrség sorfalat állt, végül könnygáz bevetésével fékezte meg a tüntetőket. Többeket letartóztattak.

Miközben Trump Új-Mexikóban kampányolt, Washington államban újabb előválasztást nyert, meg 76 százalékos támogatottsággal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!