2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Diáktársaira lövöldözött, egyikükkel végzett

2017. szeptember 14., csütörtök 12:27, frissítve: csütörtök 13:00

Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített egy Washington állambeli iskolában. A túlélőket kórházban ápolják, egyikük sincs életveszélyben. A lövöldöző diáknál két pisztoly volt, mindkettőt használni akarta, de az egyik elakadt.

Rockford, Washington állam: rendőrök zárták le a Freeman Gimnáziumot. Hat embert lőttek meg az oktatási intézményben.

„Három gyereket kellett a Szent Szív Kórházba szállítani. Úgy értesültem, hogy a későbbiekben sajtótájékoztatót tartanak, ahol majd elmondják, mennyire kritikus vagy súlyos a sérülésük. Egy halottunk van, egy gyermek. Azt is tudjuk, hogy a lövöldözőt feltartóztatták és őrizetbe vették a rendőrök” – nyilatkozta Brian Schaeffer helyi tűzoltóparancsnok.

„Ez a gyerek felfegyverezve érkezett az iskolába. Belépett, elővette a fegyvereit, lőni próbált az egyikkel, ami besült. Elővette a másikat. Egy diák felé sétált, elkapta. Ezt a gyereket lelőtte. Nem élte túl. Aztán elkezdett a folyosón lövöldözni, eltalált három másik gyereket is, aki most kórházban van” – közölte Ozzie Knezovic sheriff.

A Szent Szív Kórház orvosai szerint a diákok állapota stabil. „Három tinédzser van nálunk, jól vannak. Stabil az állapotuk. Egyiküket meg kell délután műteni, úgyhogy még egy kicsit aggódunk, de a későbbiekben többet fogunk tudni majd mondani” – tájékoztatott Mike Moore főorvos.

Az iskolai szemtanúk szerint váratlanul történt minden. „A szekrényemnél voltam, és egy nagy durranást hallottam, azt hittem valami kidurrant és néztem is, de túl hangos volt, szóval rájöttem, hogy egy fegyver. Felnéztem és láttam, hogy potyog a vakolat. Rohanni kezdtem, hogy kijussak onnan” – idézte föl a történteket egy diák. „Az egyetlen dolog, amire gondolni tudtam, hogy fussak, csak rohanjak, ne álljak meg” – monda egy másik túlélő.

A hatóságok nem adták ki a lövöldöző diák nevét, egyelőre vizsgálják a lövöldözés motivációját is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!