2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Külföld

Csomagbombák: letartóztattak egy férfit

Letartóztattak egy férfit Floridában a csomagbombás fenyegetésekkel összefüggésben – ezt amerikai kormányzati tisztségviselők is megerősítették. Ma Miamiban és New Yorkban egy-egy postahivatalt kiürítettek, és a nyomozók átvizsgálták a helyiségeket, miután három újabb gyanús csomagot találtak, ezúttal egy demokratapárti szenátornak és James Clapper volt titkosszolgálati vezetőnek címezve.

  • Csomagbombák: letartóztattak egy férfit

Egy hét alatt 10 politikusnak, elemzőnek 12 robbanószerkezettel felszerelt csomagot adtak fel ismeretlenek. Soros György, Hillary Clinton, Barack Obama, John Brennan volt CIA-igazgató és Joe Biden volt alelnök után pénteken újabb két személy, Cory Booker demokratapárti szenátor és James Clapper volt titkosszolgálati vezető kapott ilyen postai küldeményt. A kötelező csomagvizsgálat azonban valamennyit kiszűrte, ez akadályozta meg, hogy tragédia történhessen. Bér egyes elemzők szerint a házi készítésű csőbombák nem tudtak volna felrobbanni, így kárt okozni sem.

„A tűzszerészek a felszereléseikkel röntgenfelvételt készítettek, és a csomag belsejében lévő tárgyról megállapították, hogy csőbomba. Ugyanolyan, mint amilyeneket találtak ez előző napokban más küldeményekben” – erősítette meg John Miller, a New York-i terrorelhárítás vezetőhelyettese.

Miamiban és New Yorkban egy-egy postahivatalt kiürítettek, az FBI átvizsgálta a helyiségeket. Majd rövidesen bejelentették: letartóztattak egy férfit Floridában a csomagbombás fenyegetésekkel összefüggésben. A nyomozók házkutatást tartottak az 56 éves gyanúsítottnál, a hatóságok előtt ismert, büntetett előéletű személyről van szó.

„Mi nem engedhetjük meg, hogy a politikai erőszak gyökeret verjen ebben az országban. Én, elnökként mindent meg fogok tenni, amit meg tudok, hogy ezt megállítsuk” – mondta Donald Trump, amerikai elnök.

A nyomozást az FBI vezeti, a megfélemlítő kampányt terrorcselekményként kezelik. Az amerikai kormányzat elítélte az akciósorozatot, a liberális ellenzék Donald Trump néhány fanatikus hívét sejti az esetek mögött.

„Tudják, most van az idő, amikor – függetlenül attól, ki milyen politikai meggyőződésű – vissza kell fogni az agarakat. Párbeszédre van szükség a különböző nézetű emberek között” – mondta Debbie Wasserman Schultz, demokrata szenátor.

A megfélemlítő kampányt minden bizonnyal a két hét múlva, november 6-án esedékes félidős kongresszusi választások elé időzítették, a politikai kampány hangneme amerikai viszonylatban is nagyon radikális. A célszemélyek mind liberális közéleti személyek, akik Donald Trump hangos bírálói. Az ügy azonban éppen az elnöknek árthat leginkább, mivel az áldozatok felé növelheti a választók szimpátiáját.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!