2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Csökkenhet a terror áldozatainak száma Európában

Hír TV

2017. november 16., csütörtök 07:33, frissítve: csütörtök 08:21

Globálisan csökkent, Európában viszont nőtt a terrorcselekmények áldozatául esett emberek száma, írja a német Spiegel egy ausztrál elemzésre hivatkozva. A tanulmány szerint tavaly 826 embert öltek meg terroristák Európában, ami a legmagasabb szám 2002 óta. Európán belül a legtöbben, 658-an Törökországban veszítették életüket. A szakértők idén már csökkenésre számítanak, mivel a hatóságoknak egyre gyakrabban sikerül megelőzni a merényleteket. Tavaly 77 országban történt terrortámadás, ami rekordnak számít. A legtöbb áldozatot Irakban jegyezték fel.

Kétezermilliárd euróba kerülhet Németországnak az átállás a megújuló energiákra, írja a német Frankfurter Allgemeine Zeitung egy aktuális tanulmány alapján. Ennyi pénz szükséges ugyanis ahhoz, hogy 85 százalékkal csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás 2050-ig az 1990-es szinthez képest. Ez azt jelenti, hogy évente 60 milliárd eurót, azaz a GDP 2 százalékát kell zöldenergiára fordítani. A klímavédelmi célokat csak akkor lehet elérni, ha minden gazdasági szektor energiahatékonysága növekszik, és mindegyik átáll a megújuló energiákra. Szakértők úgynevezett szén-dioxid-adót is bevezetnének, hogy ösztönözzék az átállást – írja a német konzervatív lap.

Budapest egyike a világ legbarátságtalanabb városainak - írja az osztrák Die Presse az InterNation felmérésére hivatkozva. A 13 ezer tagból álló szervezet olyan munkavállalók véleménye alapján készítette el a rangsort, akik külföldi kiküldetésben dolgoznak. A listán Budapest a 11. helyen végzett, az első tízbe bekerült München, Prága, Zürich és Bécs is. A világ legbarátságtalanabb városa Párizs lett. A legbarátságosabb város címet pedig Mexikóváros érdemelte ki, megelőzve a brazíliai Sao Paolót és az ománi Muscatot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!