2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Csak Putyinéknál volt ünnep ez a nap

2017. január 20., péntek 20:14, frissítve: péntek 20:14

Szíriában is egyszerűbb lesz békét teremteni, ha az orosz és az amerikai elnök jóban van. Ezt az orosz külügyminiszter mondta Trump beiktatásával kapcsolatban. Az orosz hadsereg boltjaiban ma mindent kedvezményesen adnak Trump beiktatásának a tiszteletére. Berlinben, Kijevben és Tokióban viszont tüntettek Trump ellen.

„Falak helyett hidak kellenek” – ezzel a szlogennel tüntettek a berlini falnál a Greenpeace aktivistái Trump beiktatása ellen. „Donald Trump egyértelművé tette a kampányban, hogy mire készül. A politikájának az alapja a megosztás, a populizmus, és elmondta azt is, hogy nem érdekli a környezetvédelem” – sorolta a tüntetés szervezője, Tobias Münchmeyer.

Falépítős szlogennel tüntettek a demonstrálók Trump ellen Londonban is. Itt a Westminster hídra húzták fel a transzparensüket az aktivisták, ezeken Trump bevándorlásellenességét is kritizálták. „Ki akarjuk fejezni, hogy mindenkit támogatunk, akit valamiféle támadás ér Európában és Amerikában. A szélsőséges, populista politikusok egyre erősebbek, és ez aggasztó” – fogalmazott egy tüntető

Kijevben nem Trump ellen tüntettek, inkább csak kérlelték, hogy ne hagyjon fel Ukrajna támogatásával. A nyíltan oroszbarát elnök korábban utalt rá, hogy felülvizsgálná az Oroszország elleni szankciókat. „Azért vonultunk ide, hogy gratuláljunk az új amerikai elnöknek és elhívjuk Kijevbe. Békét szeretnénk, és neki nagy szerepe lehet abban, hogy Ukrajnában béke legyen” – nyilatkozta egy demonstráló.

Tüntetés volt Tokióban is, itt a nőkkel szembeni lekezelő hozzáállása miatt bírálták Trumpot. Az akción többségében Japánban élő amerikaiak vettek részt. „Szörnyű belegondolni, hogy milyen világban fog felnőni a lányom, ahol mindenki olyan lesz, mint Donald Trump” – mondta egy tüntető.

Oroszországban ezzel szemben ünnep Donald Trump beiktatásának a napja. Az orosz hadsereg boltjaiban 10 százalék kedvezményt adnak minden vásárlásra. „Remélem, hogy a normális viszony visszatér Oroszország és Amerika között. Nagy szükség lenne rá” – húzta alá egy moszkvai lakos.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint Szíriában is könnyebb lesz békét teremteni, ha az amerikai és orosz elnök jóban van egymással. Az orosz elnök pedig hazugságnak nevezte, hogy az oroszok beavatkoztak volna az amerikai elnökválasztásba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!