2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Csak gyalog lehetne közlekedni a történelmi negyedben

2017. augusztus 10., csütörtök 22:42, frissítve: péntek 10:45

A segwayek után az elektromos robogókat és a bicikliket is száműznék napközben Prága belvárosának történelmi negyedéből. A kerékpárosok már tüntetnek.

Prága óvárosa a 90-es évek óta a világörökség része. A turisták egyelőre elektromos robogón is felfedezhetik a cseh főváros nevezetességeit. A helyi önkormányzat azonban korlátozná a kismotorok használatát.

„Egy szabályozáson dolgozunk, ami nem egy végleges szabályozás vagy tiltás, csak egy átmeneti intézkedés. Azt javasoljuk, hogy Prága történelmi belvárosában az emberek szálljanak le a bicikliről, a robogóról, és tolják azt 10 és 18 óra között” – mondta Veronika Blazkova, Prága I. kerületi önkormányzatának szóvivője.

A segwayeket már öt éve száműzték Prága belvárosából. „A városházán nem gondoltak arra, hogy az intézkedésnek milyen hatása lehet a biciklis közlekedésre” – háborgott egy kerékpáros, aki tüntetést szervezett.

„A döntés a probléma leegyszerűsítése, amely akkor kezdődött, amikor betiltották a segwayeket, és hirtelen felbukkantak az elektromos robogók. Úgy vélem, hogy a tiltás hiba, mert csak a bringások fognak szenvedni, pedig ők észszerűen közlekednek” – mondta egy tüntető.

Az elektromos robogók bérbeadása jó üzletnek számít Prágában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!