2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

CNN: Szaúd-Arábia a gyilkosság beismerésére készül

A CNN amerikai hírtelevízió információi szerint Szaúd-Arábia hamarosan elismeri a 2 hete eltűnt újságíró meggyilkolását. Feltehetően a kihallgatás során alkalmazott kínzásokba hallhatott bele Dzsamal Hasugdzsi. Az Amerikában élő férfit utoljára október 2-án látták bemenni az arab ország isztambuli nagykövetségére, az épületből azonban soha nem távozott. A török hatóságok szerint bizonyíték van arra, hogy Hasugdzsit meggyilkolták az épületben.

  • CNN: Szaúd-Arábia a gyilkosság beismerésére készül

Kilenc órán keresztül fésülték át az isztambuli szaúdi konzulátust a török nyomozók. A velük érkezett ügyész kedd hajnalban hagyta el az épületet. Itt látták utoljára Dzsamal Hasugdzsi szaúdi újságírót, aki az esküvői papírjaiért ment be, de két hete nem jött ki. A karján viselt okosóra közvetítette a menyasszonyánál hagyott telefonján a hangot, ahogyan kínozzák. Hasugdzsit meggyilkolhatták, a gyanú szerint pedig a holtestét feldarabolták.

„Törökország nem akarja lerombolni Szaúd-Arábiával a kapcsolatot, de nem lehet egy ilyen barbár bűncselekményt büntetlenül hagyni. Nagyon nehéz ezt diplomatikus úton rendezni, de gyilkosokat nem lehet szabadon futni. Ez egy nagyon vékony jég, de Törökországnak meg kell próbálni átmenni rajta” –mondta a helyszínen egy külpolitikai elemző.

A nyomás óriási Szaúd-Arábián, így az öböl menti királyság kénytelen volt beengedni a török nyomozókat az épületbe és előbb-utóbb el kell ismerni a gyilkosság tényét. Kérdés azonban, hogy kit fognak felelősségre vonni ezért. Donald Trump feltűnően jó viszonyban van a szaúdi koronaherceggel, akivel hatalmas fegyverüzleteket kötött és eddig igyekezett mentegetni a szaúdiakat. Hogy mentse a helyzetet a külügyminiszterét Szaúd-Arábiába küldte. Mike Pompeonak kell megállapodni a királysággal, hogy a mindkét félnek egyre kínosabb helyzetet hogyan kezeljék. A CNN információi szerint Szaúd-Arábia el fogja ismerni, hogy meggyilkolták az újságírót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!