2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Clinton is bemutatta jelöltjét

2016. július 23., szombat 11:59, frissítve: szombat 17:25

Hillary Clinton is bemutatta alelnökjelöltjét.

A demokraták elnökjelölt-várományosa az egyik legfontosabb ingaállamban főként riválisáról, a Republikánus Párt immár hivatalos elnökjelöltjéről beszélt. Clinton bírálta Trumpot, amiért a pártkongresszus záróbeszédében egy terror, bűnözés, erőszak és szegénység sújtotta Amerikát festett le híveinek.

„A megszólalók, köztük természetesen a republikánusok jelöltjével, nem arról az országról beszéltek, amelyet ismerünk és szeretünk. Nem beszéltek arról a munkáról, amelyet az emberek végeznek mindennap, a lehetőségekről, amelyeket próbálunk megragadni, nem beszéltek az egymást segítő szomszédokról. Csak Donald Trump sötét és megosztó látomásáról hallottam. A beszéde új szintet jelent. Félelmet és dühöt kínált, de megoldásokat az általa elmondottakra nem” – jelentette ki a demokraták elnökjelölt-várományosa.

Trump után Clinton is elárulta, hogy ki lesz a szárnysegédje a novemberig tartó elnökválasztási kampányban: a demokrata politikus Twitteren jelentette be, hogy Tim Kaine virginiai szenátort választotta alelnökjelöltjének. Korábban is őt tartották a legesélyesebbnek a feladatra. Kaine kiválóan beszél spanyolul, ez főként a jelentős latinó népességgel rendelkező Floridában jöhet jól Clintonnak.

A Demokrata Párt elnökjelölő konvenciója július 25-én kezdődik Philadelphiában, hivatalosan ekkor jelentik be Hillary Clinton elnökjelöltségét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!