2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Clinton etikátlan egyezséget kötött

Hír TV

2017. november 3., péntek 09:45, frissítve: péntek 10:10

Hillary Clinton kampánya anyagilag függő helyzetbe hozta a demokratapárti Nemzeti Bizottságot a pártbeli előválasztások előtt, így kihívója, Bernie Sanders hátrányba került.

Ezt Donna Brazile, a bizottság volt vezetője állítja megjelenés előtt álló könyvében. Mint írja, a bizottság még 2015-ben egy etikátlan egyezséget kötött Clinton kampánycsapatával, amely alapján a kampányadományokból jutott finanszírozáshoz. Ezzel azonban függő viszonyba került, és emiatt pártossá vált Clinton irányában. Sanders szenátor végül alulmaradt Clintonnal szemben a demokratapárti elnökjelöltségért folytatott küzdelemben, de a könyv írója szerint ez már a háttér-megállapodástól függetlenül történt.

„Egy külön fejezet szól Oroszországról” – viccelődött önfeledten október 30-án könyvének bemutatóján Hillary Clinton. Egykori riválisa, Donald Trump körét éppen megszorongatta a szövetségi nyomozás az orosz kapcsolat miatt. Clinton akkor még nem sejthette, hogy néhány nappal később megjelenik egy másik könyv is, volt munkatársa, Donna Brazile tollából, amely neki okoz majd kellemetlen perceket.

A hölgy az elnökválasztás idején volt a Demokrata Nemzeti Bizottság elnöke, annak a testületnek, amely a liberális párt képviselőjelötljeit menedzseli, stratégiájukat koordinálja a különböző szintű választások idején.

Brazile megjelenés előtt álló könyvében azt állítja, hogy Hillary Clinton kampánya 2015-ben, még a pártbeli előválasztások előtt egy etikátlan egyezséget kötött a Bizottsággal, amely alapján később az a kampányadományokból jutott finanszírozáshoz. Ezzel azonban Clinton anyagilag függő helyzetbe hozta azt a testületet, amelynek elvileg semlegesnek kellett volna maradnia a Bernie Sanders-szel vívott előválasztási küzdelmében. Sanders szenátor végül alulmaradt, Clinton lett a párt elnökjelöltje. Donna Brazile azonban addig azért nem merészkedik, hogy ez a Clinton-lobbi miatt vagy törvénytelen befolyásolás miatt következett be, ő is úgy látja, hogy Clinton volt a támogatottabb, alkalmasabb jelölt.

Sanders hívei régóta állítják, hogy a párt bizottsága és vezetői a 2016-os előválasztások során elfogultak voltak Clinton javára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!