2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Charlottesville: Trump mindkét oldalt hibáztatja

2017. augusztus 16., szerda 10:59, frissítve: szerda 11:59

A jobb- és a baloldal egyaránt hibáztatható a múlt szombaton, Charlottesville-ben történt erőszakért – véli az amerikai elnök. Donald Trump szerint mindkét oldalon voltak tévedések: az egyik oldal rossz volt, a másik pedig szintén erőszakos. Trumpot sokan bírálták, amiért csak napokkal később ítélte el a szombati zavargásokat, erre reagálva azt mondta: először szerette volna pontosan megismerni a tényeket.

Élőlánccal vették körbe Jefferson Davis szobrát antifasiszta tüntetők a Tennessee állambeli Memphisben. Azt követelték, hogy távolítsák el a konföderációs vezető emlékművét a köztérről. A tüntetőkkel többen is összeszólalkoztak, erőszakra azonban nem került sor.

Az amerikai elnököt sokan bírálták, amiért csak napokkal később ítélte el a szombati zavargásokat, erre úgy reagált, hogy először pontosan meg akarta ismerni a tényeket. Donald Trump hétfőn még csak azt mondta ki, hogy elítéli a fehér felsőbbrendűséget terjesztő és fajgyűlölő csoportokat. Egy nappal később már úgy nyilatkozott: mindkét oldal hibáztatható.

„Nagyon részletesen megnéztem a felvételeket, sokkal alaposabban, mint ahogy mások nézték. És látni lehetett, hogy ott volt az egyik oldal, ami rossz volt, a másik oldalon pedig a másik, ami szintén erőszakos volt, ezt viszont senki nem mondja ki. Én viszont kimondom most. Ott volt a másik csoport, akik engedély nélkül gyűltek össze, és nagyon, nagyon erőszakosak voltak” – jelentette ki Donald Trump.

New Yorkban, a Trump-cégbirodalom székhelyén közben második napja tüntetnek az elnök ellen.

„Ez az elnök nem tesz jót az országnak. Mindenkivel háborúzni akar. Még a szenátust is kikezdte. Nem érdekli semmi, mindenért Obamát hibáztatja, mindig azt mondja, „ezt Obama hagyta rám”. És mi volt, amikor Obama került hatalomra, előtte Bush hagyott ott mindent. Obama is azt mondta, hogy Bush hagyta rám ezt a szemetet? Nem, hanem dolgozni kezdett a megoldáson” – mondja egy közép-amerikai származású férfi.

Latin-amerikaiak felvonultak a maroknyi Trump-párti ellentüntető között is. Szerintük Trump jól végzi a dolgát, a mexikói határon is szükség van a tervezett falra, és az elnöknek csak elég időt kell adni a sikeres munkához.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!