2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Burkoltan fenyegeti az uniót a fideszes képviselő

Hír TV

2018. július 22., vasárnap 10:07, frissítve: vasárnap 17:28

Blokkolhatják az uniós döntéshozatali folyamatokat, ha a Fideszt kizárják a Néppártból - erről a kormánypárt egyik EP-képviselője beszélt egy interjúban. A Hír TV-nek nyilatkozó szakjogász szerint Orbán Viktorék valóban tudnák akadályozni az EU munkáját, az egyik ellenzéki EP-képviselő szerint viszont nem lesz meg az ehhez szükséges létszámú képviselőjük.

A Fidesz Európai Néppártból való kizárásáról és annak következményeiről beszélt a Schöplin György a Népszavának adott interjúban. Az Európai Parlamenti képviselő szerint, ha távoznak a pártcsaládból, az az egész EU-nak kellemetlen lenne. Példaként hozta, hogy akár a közös költségvetést is megvétózhatják és akadályozhatják az uniós biztosok megválasztását is.

A Hír TV-nek nyilatkozó nemzetközi jogász szerint ezekre valóban lenne lehetőségük. 

Schöpflin György mostani kijelentését mostani kijelentését nyugdotan a zsarolás foglami körébe is értelmezhetjük.

Schöplin György azt is mondta hogy ha esetleg kikerülnek az Európai Néppártból, akkor elgondolkoznak egy, az olaszokkal közös, euró-kritikus csoport létrehozásán. A szintén Brüsszelben dolgozó Jávor Benedek szerint egy euró kritikus közösség létrejöttével egyértelműbb helyzet jönne létre az európai politikában.

Sok múlik majd a jövő évi Európai Parlamenti választáson, itt ugyanis elemzői várakozások szerint némileg erősödhetnek a populista pártok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!