2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Brutális mennyiségű pénzzel nyúlták le bűnözők az EU-t

2016. június 1., szerda 08:25

Kelet-európai bűnözők több mint 880 millió euróval nyúlták le az Európai Uniót, az Economist a szélsőjobb megerősödéséről ír. Nemzetközi lapszemle.

Kelet-európai bűnözők 888 millió euróval nyúlták le az Európai Uniót – írja a Times az Európai Csalásellenes Hivatal jelentésére reagálva. Sokan közülük Bulgáriában, Magyarországon és Romániában hamis kérelmeket nyújtottak be új gyárak vagy gyümölcs- és zöldségdepók építésére. A Times megjegyzi, hogy a legtöbb ilyen kérelem az unió két legszegényebb országából, Romániából és Bulgáriából érkezett, amelyeket harmadikként követ Magyarország, megelőzve Görögországot, Szlovákiát, Olaszországot és Lengyelországot. A Times Magyarországról egy konkrét példát is említ, amely szerint egy kérelmező 2,2 millió eurós támogatást kért gépek vásárlására egy ázsiai cégtől, amely valójában az ő tulajdonában volt, a gépek pedig nem voltak újak.

A szélsőjobb felemelkedéséről ír elemzésében az Economist. A brit liberális hetilap szerint nemcsak Ausztriában, hanem Európa más országaiban is menetel a szélsőjobb. Az Osztrák Szabadságpárthoz hasonlóan Franciaországban a Nemzeti Front próbálja a szélsőséges megnyilvánulásokat professzionalista ruhába öltöztetni. Mások viszont – mint Magyarországon a Jobbik vagy Görögországban az Arany Hajnal – nyíltan rasszisták. Ami közös bennük, az a nemzeti identitásra fókuszálás és az erőskezű vezetés. Ráadásul egyaránt euroszkeptikusok, migránsellenesek demagóg vezetéssel. Az ilyen pártoknak az euróövezet válsága és a menekülthullám kombinációja kitűnő helyzetet teremtett a kormányzat és a más politikai elitek elleni támadáshoz – véli az Economist.

Ronaldo négyszer annyit ér, mint az egész magyar válogatott – írja a Bloomberg. A franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a legjobb és legdrágább játékosok sorakoznak fel, mint például Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Thomas Müller. 1972 óta először ott lesznek a magyar csillagok is, de pénzügyi értelemben ez egy másik univerzum. A transzferárak alapján a legdrágább csapat a spanyol gárda, amely 736 millió dollárt ér, ehhez képest a magyar együttes mindössze 31 millió euróért már elvihető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!