2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Brüsszelben tárgyal Soros

2017. április 27., csütörtök 14:27, frissítve: csütörtök 14:30

A milliárdos megbeszélést folytat az Európai Bizottság elnökével a magyar kormány törvénymódosításáról, amely ellehetetlenítené az általa alapított Közép-európai Egyetemet, a CEU-t.

Soros György a szerdai napon érkezett a belga fővárosba, és már találkozott az egyik bizottsági alelnökkel, aki a gazdasági ügyekért és az euróért felelős, vele feltehetően pénzügyi természetű megbeszéléseket folytatott – számolt be a Hír TV brüsszeli tudósítója a helyszínről.

A mai napon hivatalosan fél 12-re várta megbeszélésre Jean-Claude Juncker, de mivel erre az időre hermetikusan lezárták a brüsszeli épület érintett részét a sajtó elől, így nem lehetett látni, hogy megérkezett-e a milliárdos. A mai megbeszéléseken minden bizonnyal a Közép-európai Egyetem ügye is szóba fog kerülni, hiszen  Frans Timmermansszal és a tudományért felelős biztossal is beszélni fog, aki ezt az ügyet viszi az Európai Bizottságban.

Ezen kívül az igazságügyi biztossal is találkozni fog Soros György.

Azt, hogy a tárgyalásokon mi hangzik el, és abból mit hoznak nyilvánosságra, azt egyelőre nehéz megjósolni, ugyanis a Bizottság nem ígért hivatalos tájékoztatást, illetve sajtótájékoztató.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!