2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

No-go zónák? Kikérik maguknak

,

2016. szeptember 22., csütörtök 21:42, frissítve: csütörtök 22:05

Kikérik maguknak a magyar kormányzati propagandát a megvádolt európai országok. A britek, a németek, a franciák és a svédek is visszautasítják azt az állítást, hogy bevándorlók vették át az irányítást egyes nagyvárosok kerületeiben. A Miniszterelnökség vezetője elismerte, hogy veszélyes zónák Magyarországon is vannak.

Szijjártó Péter kedden adott interjút a BBC-nek. A brit közszolgálati csatorna riportere arról is megkérdezte a külügyminisztert, hogy a népszavazási kampányban miért riogat a magyar kormány londoni no-go zónákkal. Szijjártó Péter azt mondta, hogy a propagandaanyag nyilvános és hivatalos forrásokon alapul.

A „no-go” zónák olyan városrészek, amelyeket a hatóságok nem vagy nehezen tudnak ellenőrizni. Az ilyen városrészekben a befogadó társadalom írott vagy íratlan normái alig érvényesülnek. Azokban az európai városokban, ahol nagy számban élnek bevándorlók, több száz „no-go” zóna létezik – olvasható az október 2-ai népszavazás internetes oldalán, amely az Orbán-kormány megbízásából készült. London mellett Berlint és Párizst is feltüntetik más európai nagyvárosok mellett a térképen. A brit nagykövet szerint az Egyesült Királyságban nincs olyan hely, ahol ne tudnák érvényesíteni az államhatalmat.

„Nincsenek no-go zónák az Egyesült Királyságban. Nincsenek olyan területek az Egyesült Királyságban, ahol a bűnüldöző szervek, a rendőrség, az ügyészek nem tudják alkalmazni a jogrendet. Ezt mi világossá is tettük a magyar hatóságoknak, vagyis, hogy az információ, amelyet kaptak, az hamis” – mondta Iain Lindsey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete.

Kampányidőszakban nincs helye diplomáciai udvariaskodásnak – üzente Nyugat-Európának a Miniszterelnökség vezetője.

„Ezzel mi egyetlenegy szövetségesünket és partnerünket nem szeretnénk megbántani vagy megsérteni, de egy népszavazással kapcsolatos tájékoztató kampányban az udvariaskodás legkevésbé sem szükséges” – vélte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

„Az utóbbi években, ha voltak is, jelentős számban csökkent az arányuk. Nagy rendőri jelenlét van ezeken a környékeken. Ugye, hol jöttek ezek a települések szóba? Talán Budapestnek volt olyan része, ahol volt biztonsági kockázat. Miskolcon volt ilyen. 2010 után ezekbe a térségekbe nagyon komoly rendőri erőket vezényeltünk” – hívta rá fel a figyelmet Lázár.

A britekhez hasonlóan a svédek, a németek és a franciák is kikérték maguknak a magyar kormány állítását

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!