2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Brit miniszterelnök: "A Brexit végül az utódomra marad"

Theresa May brit miniszterelnök kedden Brüsszelben, az informális európai uniós csúcstalálkozóra érkezve sajnálatosnak nevezte, hogy minden erőfeszítése ellenére sem sikerült eredménnyel zárnia az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnésére szolgáló tárgyalásokat. "A Brexit végül az utódomra marad" - mondta.

  • Brit miniszterelnök:

A múlt heti európai parlamenti választások értékelésére tartott találkozó előtt May hangsúlyozta, meg kell találniuk a módját annak, hogy minden fél határozott véleményét meghallgatva többséget kapjanak a brit parlamentben. Ehhez azonban bizonyára kompromisszumra lesz szükség - közölte

Ismételten kifejezte azon meggyőződését, hogy az EU-val hosszan tárgyalt és elfogadott brit kilépési megállapodás a "legjobb eszköz" a 2016-os népszavazás eredményét tükröző megoldáshoz.

"Mindig a lehető legjobb kilépési forgatókönyv eléréséért dolgoztam. Továbbra is úgy vélem, hogy az Egyesült Királyság számára az a legjobb, ha megegyezéssel hagyja el az Európai Uniót" - fogalmazott.

Az Európai Bizottság és az Európai Tanács új elnökeinek kiválasztását illetően úgy nyilatkozott, Nagy-Britannia "továbbra is konstruktív szerepet fog játszani a folyamatban".

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke nyilatkozatában hangsúlyozta: "kristálytiszta, hogy a brit kiválási megállapodást nem tárgyalják újra".

Az informális találkozót illetően kijelentette, az fontos az EU jövője szempontjából, de döntések nem fognak születni a keddi munkavacsorán.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint szükség lenne a sorkatonaság visszaállítására az EU tagállamaiban?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!