2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Brexit: nagy áttörés az idén még nem várható

2017. április 20., csütörtök 06:56, frissítve: csütörtök 09:35

Jelenlegi támogatottságánál is nagyobb felhatalmazást vár Theresa May brit miniszterelnök az előre hozott választásoktól – jelentette ki Balázs Péter volt külügyminiszter Newsroom című műsorunkban.

Az egykori tárcavezető a brexit kapcsán az idén nem számít komolyabb előrelépésre. Balázs Péter szerint Nagy-Britanniának egyedül kell majd tárgyalnia a 27 uniós tagállammal szemben. „Az uniónak is szüksége van bizonyos időre. A 27 tagállam júniusnál előbb nem fog dűlőre jutni a feltételeket illetően, és ezek még csak az induló feltételek. Mindenki arra számít, hogy talán valamikor nyár elején megkezdődhetnek a tárgyalások, ősszel már körvonalazódnak, de az idén még túl nagy haladást nem fognak elérni” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes beszélgetést Balázs Péterrel:

Mint ismeretes, a brit alsóház szerdán nagy többséggel támogatta az előre hozott választásról szóló javaslatot. Theresa May kormányfő ezzel a lépéssel szeretne biztos hátteret teremteni az Európai Unióból való kilépéshez. Kapóra jön neki, hogy az ellenzéki Munkáspárt romokban van, a konzervatívok pedig fölényes győzelmet arathatnak a választásokon. Részletek >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!