2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Brazíliában egyre aggasztóbb a helyzet

Csaknem 81 ezer új fertőzöttet regisztráltak Brazíliában egy nap alatt, erre január óta nem volt példa. A dél-amerikai országban múlt héten a napi halálozások száma döntött negatív rekordot. Az Egyesült Államokban a lezárások ellen tüntetők arcmaszkokat égettek, eközben Izraelben megkezdődtek az enyhítések.

  • Brazíliában egyre aggasztóbb a helyzet

Az izraeli kormányfő és Jeruzsálem polgármestere együtt reggeliztek az enyhítések első napján.

A zsidó államban szinte teljesen újraindították a gazdaságot és az oktatási rendszert is. A lakosság csaknem fele már mindkét adagot megkapta a koronavírus elleni védőoltásból.

A lazítás azonban csak azokra vonatkozik, akik be vannak oltva.

A héten megkezdik az Izraelbe bejáró vagy a ciszjordániai telepen dolgozó palesztin vendégmunkások oltását is. A zsidó államot már többször bírálták amiatt, hogy kihagyja a védőoltásból a megszállt területeken élő palesztinokat.

Indiában júliusig 300 millió embert terveznek beoltani

Izrael mellett a legnagyobb oltási kampányt India hajtja végre, ahol egyébként a világ vakcinaszükségletének csaknem felét állítják elő. Ott júliusig a tervek szerint mintegy 300 millió ember kapja meg az ellenszert.

A nyugati hatalmak azt jósolták, hogy az 1,3 milliárd lakosú államban össze fog omlani az egészségügy. Amerikai és brit lapok is arra hívták fel a figyelmet, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget és India önmaga előtt is tagadja a helyzete súlyosságát.

A lakosság arányához viszonyítva naponta csupán 100-200 új fertőzöttet regisztrálnak, míg az Egyesült Államokban ez a szám napi 4-5 ezer.

Továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb

Arcmaszkokat égettek a tüntetők Idahóban. A bevezetett korlátozások ellen demonstrálók a State Capitol épülete előtt gyűltek össze.

Az Egyesült Államok továbbra is a legfertőzöttebb ország a világon. Már csaknem 30 millióan kapták el a vírust. Eddig több mint 87 millió embernek adták be az oltás első adagját.

A múlt héten rekordot döntött a halálozások száma Brazíliában

Az amerikai kontinensen az USA után Brazíliában a legrosszabb a helyzet. Január óta nem regisztrálták egy nap alatt olyan sok megbetegedést, mint az elmúlt 24 órában: közel 81 ezer embernek lett pozitív a tesztje. A múlt héten a napi halálozások száma döntött csúcsot, március 3-án több mint 1900 áldozatot jelentettek.

A kórházak 90 százaléka megtelt betegekkel. Az egészségügyi rendszert az összeomlás fenyegeti.

Ezzel szemben a világjárvány kiindulópontjának számító Kínában az elmúlt napon 19 új fertőzöttet találtak. Az ázsiai nagyhatalomban eddig csupán 90 ezeren kapták el a koronavírust.

Világszerte már 2 millió 600 ezer ember vesztette életét a kórban, 93 millióan azonban meggyógyultak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!