2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Jókora verést kaptak az ellenzéki képviselők

2017. július 6., csütörtök 06:59, frissítve: csütörtök 11:31

Kormánypárti tüntetők törtek be a venezuelai parlamentbe, és megverték az ellenzéki képviselőket. Botokkal és csövekkel támadtak a politikusokra, az épületet elvileg védő rendőrök nem avatkoztak közbe. 5 képviselőt kellett kórházba vinni a támadás után.

Tüntetők rohanták meg a venezuelai parlamentet. A kövekkel, botokkal, vascsövekkel felszerelt társaság a kormányt éltette, miközben üldözőbe vette az ellenzéki képviselőket. Legalább 5 politikust úgy összevertek, hogy mentő vitte el őket.

„A kormány újra verőembereket és félkatonai csapatokat vetett be a demokrácia ellen. 4 képviselőnek törték be a fejét, másokat késekkel szabdaltak össze. Ebből nem az következik, hogy milyen kemény kormányunk van, hanem hogy milyen gyáva, ha csak így mernek szembeszállni velünk” – fogalmazott Miguel Pizarro ellenzéki képviselő.

A parlamentben azért főként ellenzékiek voltak, mert itt emlékeztek Venezuela függetlenségének a 205. évfordulójára. A meghívott vendégek és az újságírók se tudtak kimenekülni.

„Hagyják már abba! Haza akarunk menni. Mi nem vagyunk gyilkosok, semmit se csináltunk, mégis úgy bánnak velünk. Hol vannak a rendőrök? Hol vannak, amikor meg kéne védeni valakit?” – üvöltötte egy látogató a parlament udvarán.

A rendőrök egyébként végignézték az összecsapásokat, de nem avatkoztak közbe. Az ellenzék szerint a kormány uszított rájuk focihuligánokat és verőembereket. Az államfő, akinek a lemondását követeli az ellenzék, azt állítja, nem tudott a készülő támadásról.

„Most szereztem tudomást, a szépséges katonai parádénk közben, történt pár furcsaság a parlamentben. Mindig gyanús, ha valaminek köze van az ellenzékhez. Mindenesetre állítólag összecsapások voltak a parlamentben, amit mélységesen elítélek” – állította Nicolás Maduro elnök.

Venezuelában 2 éve gazdasági válság van, mert az olajból az alacsony világpiaci ár miatt nincs elég pénz, ami pedig van, azt elviszi a pazarló szociális rendszer. 4 hónapja váltak rendszeressé a tüntetések és az utcai harcok. Azóta 90 halott van, a többségük civil, de a szélsőbaloldali chavista kormány ragaszkodik a hatalomhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!