2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Börtönbe megy Bill Cosby

10 év börtönbüntetésre ítélték nemi erőszak miatt Bill Cosby-t. A világhírű színész még 2004-ben elkábított és megerőszakolt egy nőt. A 81 éves komikus legkorábban 3 év szabadságvesztés után jöhet ki a börtönből.

  • Börtönbe megy Bill Cosby

A rendőröknek kellett támogatniuk a 81 éves Bill Cosby-t, akit bilincsben vezettek el, miután a bíróság bűnösnek mondta ki és letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy 2004-es nemi erőszak-ügy miatt.

A világhírű komikus, akit rajongói „Amerika apukájának” becéznek, az ítélet szerint elkábított és megerőszakolt egy Andrea Constand nevű nőt, ezért pedig legkevesebb 3 évre rács mögé kell vonulnia, de akár 10 évig is börtönben maradhat – ez attól függ, hogy az első 3 év elteltével jó magaviselet miatt feltételesen szabadlábra helyezik-e.

Az ítélethirdetés előtt a bíró szexuális ragadozónak nyilvánította a színészt, ami azt jelenti, hogy felveszik a szexuális bűnözők nyilvántartásába, és szabadulása után is rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen, valamint élete végéig tanácsadásra kell járnia.

Bill Cosby szóvivője szerint az ítélet politikailag motivált, és jól illeszkedik abba a manipulációs folyamatba, aminek részeként Donald Trump főbíró-jelöltjét is szexuális zaklatással vádolják.

„Ami most Washingtonban zajlik Kavanaugh bíró úrral, az része a szexháborúnak, aminek részese a Cosby urat elítélő bíró és a felesége is. Az ügy pszichológus szakértője egy szakmai körökben ellentmondásos iskola követője, és Andrea Constand valamint a bíró is ehhez a gyakorlathoz fordult” – mondta Cosby szóvivője.

Az ügyészség közlése szerint azonban a színésszel szemben ugyanúgy jártak el, mint bármelyik hétköznapi vádlottal.

„Sokan összekötik ezt az ügyet egyes országos mozgalmakkal, és én értem, hogy ennek az ügynek van egy nagyobb társadalmi kontextusa, ami segíthette az áldozatot, és a többi áldozatot abban, hogy beszéljenek arról, ami velük történt. De azt kell mondjam, hogy az első vádemelés óta a vádlottat ugyanolyan bánásmódban részesítettük, mint bármely másik vádlottat, aki ellen a hivatalunk eljár, évi mintegy 95 ezer ügyben” – nyilatkozta Kevin R. Steele, a Cosby-per ügyésze.

Cosby-nak nem ez volt az egyetlen ilyen botránya: korábban rengeteg nő megvádolta azzal, hogy molesztálta őket. A tárgyalóteremben többen is megjelentek, és az áldozat mögötti padsorokban hallgatták az ítélethirdetést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!