2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Bombát akart robbantani? Őrizetbe vették a vezetőt

2015. december 1., kedd 18:47

Őrizetbe vették a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik erdélyi vezetőjét, aki a román ügyészség szerint terrorcselekményre készült.

A hivatalos közlés szerint Székelyföldön robbantott volna bombát a román nemzeti ünnepen. A házkutatáson pirotechnikai eszközöket foglaltak le nála. A férfinak airsoft-pályája van Kézdivásárhelyen, ahol nem éles fegyvert használnak. A Hatvannégy Vármegye kolozsvári elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a házkutatáson csak airsoft-eszközöket, szilveszteri petárdát és születésnapi tortákon használt tűzijátékot találtak.

„Nevetséges a román ügyészség gyanúja. Beke Istvánról van szó, ő a kézdivásárhelyi Vármegye elnöke, és airsoft-pályát működtet Kézdivásárhelyen. Az ügyészség azt hozta fel, hogy airsoft-gránátot akartak készíteni, mert Beke Hodor Istvánnal arról beszélgetett, hogy az airsoft-pályára kellene csinálni egy airsoft-gránátot. Ezt lényegében szabad, legális az egész, interneten meg lehet vásárolni, sőt van olyan üzlet is, ahol meg lehet vásárolni” – fogalmazott Pataki Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!