2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Bombafenyegetést kapott Los Angeles

2016. december 6., kedd 11:08, frissítve: kedd 12:12

Ismeretlen külföldi telefonálók Hollywood elővárosi vasútvonalán robbantanának. A rendőrség és az FBI megszigorította a biztonsági intézkedéseket.

Egy angolul beszélő, de külföldről telefonáló ember azzal fenyegetőzött, hogy merényletet hajt végre az északi külvárosokat, így Hollywoodot a központtal összekötő elővárosi vonalon, az úgynevezett Piros Vonalon, a Universal Studios kalandparkjánál.

„Ez egy közelgő fenyegetés, aminek holnap kellene megtörténnie. Most épp a fenyegetés hitelességét vizsgáljuk. Folytatjuk a nyomozást, összehangolva végezzük a helyi partnereinkkel Los Angelesben és a nemzetközi társszervekkel is, melyektől az eredeti információ származik” – tájékoztatott Deirdre Fike, az FBI igazgatóhelyettese.

Ugyanis a bejelentés nem a Los Angeles-i rendőrségre, hanem az FBI-hoz érkezett egy külföldi szakszolgálat által. A városi és a megyei rendőrség megerősíti a környék védelmét. „Ez igaz lehet, de lehet, hogy átverés. Nekünk akkor is nyugodtnak és ébernek kell lennünk. Arra kérjük a lakosságot, hogy ugyanazzal az elővigyázatossággal járjon el, mint bármilyen másik napon” – nyilatkozta Jim McDonnell seriff.

Los Angeles polgármestere elővigyázatos. „Nem hiszem, hogy azt mondhatjuk, hiteles a fenyegetés, de az elővigyázatosság nevében mindig biztossá akarjuk tenni, hogy megvédjük az embereket Los Angelesben. A tanácsom az, hogy mindenki viselkedjen úgy, mint egy normális napon. Én magam is metróra szállok holnap és kiszállok a Universal Citynél” – mondta Eric Garcetti.

A helyiek egy része azonban nem vesz tudomást a rendőrség és a polgármester tanácsáról, vagyis, hogy mindenki tegyen úgy, mintha semmi sem történt volna. „Én biztosan nem megyek metróval holnap, pedig mindig azt használom. De holnap nem. Komolyan fogom venni a dolgot, bármennyire is azt akarják, hogy ne tegyem. Én nem leszek itt holnap” – nyilatkozta egy helyi lakos.

A Los Angeles-i elővárosi vasút Piros Vonala naponta 145 000 embert szállít.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!